interpretace nájemní smlouvy - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

interpretace nájemní smlouvy

Ivo Prokeš, 10.09.2008 11:09:32

Obýváme s manželkou obecní byt. V nájemní smlouvě jsem uveden jako nájemce s tím, že byt mohu obývat do doby, než ukončím výkon funkce učitele na místní ZŠ. Dále je zde napsáno: " V případě, že ve výkonu funkce učitele na místní ZŠ bude moje žena, přejde nájemní smlouva na ni."
Chtěl bych se zeptat, jak právně interpretovat tuto formulaci.
1. Původně to měla být pojistka pro případ, že když nebudu učit na místní škole, ale bude na ní učit moje žena, tak nezanikne právo na obývání bytu.
2. Podle mě je možná i tato interpretace: V okamžiku, kdy bude na místní ZŠ učit moje žena, přechází nájemní smlouva na ni, a to nezávisle na tom, zda zde budu či nebudu učit já.
Prosím o posouzení, která interpretace je správná a jak by měla smlouva znít, aby byl právně naplněn výše uvedený bod 1.

Re: interpretace nájemní smlouvy

Mgr. Oldřich Topka, 16.09.2008 10:48:55

Dobrý den, z výkladu znění a slovních vyjádření je zřejmé, že "přechod" nájemní smlouvy je vázán na nástup manželky jako učitelky na ZŠ bez ohledu na to, jestli Vy ve škole ještě budete nebo ne. Ale celkově to není tak zásadní, protože vám vždy vzniká společný nájem manželů bez ohledu na to, kdo je uveden v nájemní smlouvě jako nájemce.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »