Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Zemřela mi matka a budu po ní dědit, notář na mě požaduje odhad nemovitosti, proč musím dělat odhad nemovitosti, když daň z dědictví pro mě je nulová
Dobrý den,dne 19.12.2007 nabyl právní moci doklad,že máme být do 3 měsíců vyplaceny se setrou částkou 27.200kč.Bratranec s námi nekomunikuje,dopis do vlastních rukou se nám vrátil zpět,na telefon nereaguje.Jedná se o dědictví po dědovi.(Náš otec zemřel,tak dědíme po něm.)Chtěla jsem se zeptat zda máme nárok na uroky z prodlení.Jak se tato částka vypočítá.Sestra je přesvědčena,že každý den se částka navyšuje o 136kč.Mě se to zdá hodně.Děkuji za pomoc.
Dobrý den,
jestliže máte vykonatelné rozhodnutí soudu o povinnosti bratrance vyplatit Vám dlužnou částku a neučiní tak dobrovolně, můžete se svého nároku domáhat soudní cestou podáním žaloby na zaplacení této částky.
Vedle samotného dluhu můžete požadovat i úroky z prodlení ve výši stanovené nařízením vlády č. 142/1994 Sb. a to ode dne následujícího po splatnosti.
Úroky momentálně činí 10,5 % z dlužné částky ročně.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com