opomenutí dědice - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

opomenutí dědice

Olga Medveďová , 08.09.2008 11:12:08

Dobrý den, mám dotaz, moje maminka nebyla přizvána k dědickému řízení po zemřelém otci, nevím jak je to možné. Řízení probíhalo před pěti lety. Sourozenci jí řekli, že už si všechno vybrala a nemá na nic nárok. Maminka se s tím trápí, děda jí před smrtí slíbil zahradu, ale pravděpodobně nesepsal poslední vůli. Maminka se cítí opomenuta. Nechtěla si rozezlit sourozence, tak se ničeho nedomáhala. Lze po těch letech otevřít dědičské řízení ?
Děkuji za odpověď

Re: opomenutí dědice

Miroslav Chvojka, 25.09.2008 21:28:26

Dobrý den, mám dotaz, moje maminka nebyla přizvána k dědickému řízení po zemřelém otci, nevím jak je to možné. Řízení probíhalo před pěti lety. Sourozenci jí řekli, že už si všechno vybrala a nemá na nic nárok. Maminka se s tím trápí, děda jí před smrtí slíbil zahradu, ale pravděpodobně nesepsal poslední vůli. Maminka se cítí opomenuta. Nechtěla si rozezlit sourozence, tak se ničeho nedomáhala. Lze po těch letech otevřít dědičské řízení ?
Děkuji za odpověď

Re: opomenutí dědice

mark turek, 28.09.2008 06:18:07

Ja tedy dedickemu rizeni nerozumim, ale vim ze za to je zodpovedny notar. Notar ma zjistit kdo je pravoplatny dedic a vsicni dedici musi byt informovani a UCASTNIT se na rizeni dedictvi v notarove kancelari.
Sourozenci mohou rict co chteji, ale ignorovat jednoho dedice je notarovo hrube poruseni zakona a hrube zneuziti pravomoci.
Ja bych soudil notare az zcerna i kdyby to bylo 50 let od skonceni rizeni!!!

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »