Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, potřebuji vyřešit následující, pro mě opravdu složitý, problém. Teta před lety zrestituovala lesy, které následně prodala a nový majitel je bez povolení Lesní správy vykácel a následně spadl do konkurzu, který byl u těchto pozemků zapsán do katastru nemovitostí. Potom se o zmíněné pozemky přihlásili příbuzní tety a soud jim dal za pravdu, že to měli zrestituovat spolu s mou tetou. Nastala situace, kdy nový majitel již vykácených znehodnocených lesů tyto musel tetě vrátit a tyto pozemky byly rozděleny mezi celkem 4 spolumajitele. Tím, že lesy musel vrátit, vlastně neměly být zapsány v konkurzním řízení, ale nikdo to z katastru nemovitostí neodepsal. Teta letos zemřela, já jsem dědic. Zajímalo by mě, kdo ty mýtiny musí znovu zalesnit, udržovat atd. Ten, kdo je vykácel, nebo já spolu s těmi ostatními spolumajiteli? Pokud ten, kdo kácel, jak ho k tomu donutit, když je v konkurzu? A jak zmíněný nesprávný zápis o konkurzu odstranit z katastru nemovitostí (je-li to účelné?).
Dobrý den, vlastníkem lesa jste Vy a spoluvlastníci, takže odpovědnost za dodržování předpisů na úseku lesů, péče o les a osazování je na Vás. Jak se podělíte o náklady a péči o les, je pouze na dohodě vás všech. U toho, kdo les vykácel by přicházela do úvahy eventuální náhrada škody, kterou tím způsobil. Pokud se ovšem nachází v konkurzu, pak je velmi nejisté, že na to vůbec bude mít. Odstranění záznamu o konkurzu projednejte přímo na katastru.
Pokud si s celou věcí nevíte rady, pak jděte za advokátem.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com