okamžitá výpověď - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

okamžitá výpověď

Radek Pásek, 06.09.2008 10:29:11

Dobrý den .Potřebovala bych radu.Dala jsem výpověď,která byla přijata s 2měsíční výpovědní lhůtou.Má přímá nadřízená se mi ty poslední mněsíce snaží extrémně znepříjemnit,prostě se to už psychicky nedá vydržet.Nechci jít na nemocenskou nebo odejít bez řádné výpovědi.Chtěla bych se zeptat jestli není nějaká právní forma k okamžité výpovědi.Dále se chci zeptat jak je to s nevyčerpanou dovolenou.Proplatit jí nechci,ráda bych si jí vybrala.Může zamněstnavatel nařídit proplácení, nebo mám právo si jí vybrat.
Děkuji za radu

Re: okamžitá výpověď

bohuslava soukupova, 07.09.2008 13:59:50

Dobrý den,jsem plně invalidní,je mi 56let.Pracuji u Mecdonalds na plný úvazek(4hod.dle prac.smlouvy)Chci k 1.10.08 ukončit prac.poměr ze zdravotních důvodů.Může
mi zaměstnavatel dělat problémy? Mám nárok na podporu v nezaměstnanosti a jak dlouho?Děkuji

Mgr. Oldřich Topka, 10.09.2008 14:43:25

Pro paní Soukupovou: příště nevkládejte dotaz jako odpověď k otázce jiných, děláte tak diskuze nepřehledné.

V 56 letech se podpora v nezaměstnanosti poskytuje po dobu 12 měsíců, ovšem jen v případě, že uchazeč nepobírá invalidní důchodu pro invaliditu třetího stupně, jestli ano, nárok na podporu nemá. Detaily si zjistěte přímo na ÚP.
Jinak není jasné proč píšete, že pracujete na plný úvazek, když 4 hodiny denně plným úvazkem nejsou. Plná pracovní doba dnes činí 8 hodin práce.

Mgr. Oldřich Topka, 10.09.2008 14:47:29

Pro pana "Páska": nepříjemné chování nadřízené, bohužel pro Vás, není důvodem k okamžitému zrušení PP, takový důvod by vedl k neplatnosti Vašeho zrušení.
O nevyčerpané dovolené jsou zde minimálně desítky odpovědí, které jste si měla projít. Pokud Vám čerpání dovolené neumožní, pak ji musí po skončení PP proplatit. Čerpání dovolené určuje zaměstnavatel, pokud Vám ji nepovolí, vybrat si ji svévolně nemůžete. Volba tedy není na Vás.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »