Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.Mám dotaz ,bydlím v družstevním bytě,kde se skládalo na 12 bytů devět družstevníků.Minulý měsíc sesvolala schůze,kde se odhlasovalo,že se provede revitalizace domu,během měsíce,kdy nám tři dny předem upozornili,tak se vyměnili okna a začala se dělat na zateplování domu.Jedině já jsem měla vyměnělo balkonové okno a ted jsem žádala o jeho proplacení,což mi na schůzi zamítli.Mám nějakou šanci se proti tomuto rozhodnutí odvolat? Zůčastnilo se osm družtevníků,znichž se jedna zdržela hlasování a čtyři byli proti zaplacení mého okna a tři byli pro a jedna družstevnice nepřišla.Mám pocit,že v našem družstvu,není vše vpořádku.Firma,která dělá omítku,mi navíc okno popálila a budu žádat výměnu.Navíc nám zbourali sklepy což se mi nelíbí ,navíc je mám pojištěné a proto jsem chtěla aby v nejbližšší době mi byl sklep opět postaven,což se naší předsedkyni družstva nelíbí,tak nevím co si mám o tom myslet.Dále byl prodán jeden byt a prý nemám nárok na vyplacení svého podílu.Děkuji za radu
Dobrý den, zde je to vždy o většinovém rozhodování. Pokud většina hlasů vyzněla ve Váš neprospěch, pak s tím nic neuděláte. Se žalobou o neplatnost rozhodnutí členské schůze uspějete těžko.
Dobrý den
Bydlíme v panelovém domě který byl prodán v privatizaci družstvu nájemníků.Jako jediní jsme byt nekoupily a zůstali jsme v nájmu tohoto društva které dům koupilo.Po čase si vzalo družtvo uvěr na rekonstrukci domu( zateplení).Niní nám k novém výměru nájemného učtují částku jako podíl na uvěru.Chtěl bych se zeptat jestli jsme povini tuto částku platit ikdyž jsme jako nájemci.
Dobrý den, to by mělo být zohledněno ve výši nájmu. Z toho si totiž má pronajímatel pokrýt nejen jeho zisk, ale i náklady spojené s vlastnictvím a údržbou bytu a společných prostor (tedy těch, které nese on). Jako samostatnou platbu, navíc jednostranně stanovenou, ji po Vás nad rámec nájemného a plateb za služby, bez Vašeho souhlasu chtít nemůže.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com