Podíl na úvěru - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

problémy družstevního bytu

Jana Rampelníková, 11.09.2008 21:54:23

Dobrý den.Mám dotaz ,bydlím v družstevním bytě,kde se skládalo na 12 bytů devět družstevníků.Minulý měsíc sesvolala schůze,kde se odhlasovalo,že se provede revitalizace domu,během měsíce,kdy nám tři dny předem upozornili,tak se vyměnili okna a začala se dělat na zateplování domu.Jedině já jsem měla vyměnělo balkonové okno a ted jsem žádala o jeho proplacení,což mi na schůzi zamítli.Mám nějakou šanci se proti tomuto rozhodnutí odvolat? Zůčastnilo se osm družtevníků,znichž se jedna zdržela hlasování a čtyři byli proti zaplacení mého okna a tři byli pro a jedna družstevnice nepřišla.Mám pocit,že v našem družstvu,není vše vpořádku.Firma,která dělá omítku,mi navíc okno popálila a budu žádat výměnu.Navíc nám zbourali sklepy což se mi nelíbí ,navíc je mám pojištěné a proto jsem chtěla aby v nejbližšší době mi byl sklep opět postaven,což se naší předsedkyni družstva nelíbí,tak nevím co si mám o tom myslet.Dále byl prodán jeden byt a prý nemám nárok na vyplacení svého podílu.Děkuji za radu

Re: problémy družstevního bytu

Mgr. Oldřich Topka, 22.09.2008 13:38:25

Dobrý den, zde je to vždy o většinovém rozhodování. Pokud většina hlasů vyzněla ve Váš neprospěch, pak s tím nic neuděláte. Se žalobou o neplatnost rozhodnutí členské schůze uspějete těžko.

Podíl na úvěru

Pavel Kropacek, 05.09.2008 17:35:45

Dobrý den
Bydlíme v panelovém domě který byl prodán v privatizaci družstvu nájemníků.Jako jediní jsme byt nekoupily a zůstali jsme v nájmu tohoto društva které dům koupilo.Po čase si vzalo družtvo uvěr na rekonstrukci domu( zateplení).Niní nám k novém výměru nájemného učtují částku jako podíl na uvěru.Chtěl bych se zeptat jestli jsme povini tuto částku platit ikdyž jsme jako nájemci.

Re: Podíl na úvěru

Mgr. Oldřich Topka, 08.09.2008 11:07:00

Dobrý den, to by mělo být zohledněno ve výši nájmu. Z toho si totiž má pronajímatel pokrýt nejen jeho zisk, ale i náklady spojené s vlastnictvím a údržbou bytu a společných prostor (tedy těch, které nese on). Jako samostatnou platbu, navíc jednostranně stanovenou, ji po Vás nad rámec nájemného a plateb za služby, bez Vašeho souhlasu chtít nemůže.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »