Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.
Pracuji v příspěvkové organizaci(ústav sociální péče).
Dostala jsem výpověď z PP pro nadbytečnost.Ve výpovědní lhůtě se však změnil ředitel a ten výpovědi zrušil tak,že vydal tzv. Pokyn ředitele.Osobně jsem nic nepřevzala ani nepodepsala(v ústavu nadále pracuji).Je takový postup správný??Děkuji,Zemanová.
Chcete tam zůstat pracovat nebo nechcete? V
ýpovědní lhůta už skončila nebo ještě běží?
ZP §50 (5) "Výpověď, která byla doručena druhému účastníku, může být odvolána pouze s jeho souhlasem; odvolání výpovědi i souhlas s jejím odvoláním musí být provedeno písemně."
Tedy nějaký Pokyn ředitele nemá vliv. Postup správný není.
Pokud výpovědní lhůta ještě neskončila, tak prostě až skončí, tak tam přestanete chodit.
Pokud již výp. lhůta skončila, a vy přesto chodíte do práce a on to akceptuje, dalo by se možná dovodit, že pracovní pooměr pokračuje konkludentně (tedy mlčky jednáním obou stran došlo k odvolání výpovědi) nebo že jde o faktický pracovní poměr.
Dobrý den.Prosím o radu.Dne 15.8 jsem zaslala mému zaměstnavateli výpověď s 2měs.výp.lhůtou,avšak si tuto výpověď na poště nevyzvedl a 28.9 mi poslal on okamžitou výpověď,z důvodů, že jsem nenastoupila bez omluvy do práce,přitom jsem nastoupila na ústně s ním dohodnutou dovolenou.Je platná má výpověď nebo snad jeho.Děkuji
Dobrý den,
fikce doručení nastává pouze v případě zasílání písemnosti zaměstnanci zaměstnavatelem. Pokud však zasíláte písemnost Vy jako zaměstnanec, musí být tato jím převzata, jinak nebyla doručena a nemůže být považována za doručenou.
Co se týče okamžité výpovědi, tu lze platně dát zaměstnanci, když ten má neomluvenou absenci - cca od 5 dnů výše. Fakt, že jste měla nastoupit na dovolenou byste musela prokázat a podat žalobu na určení neplatnosti okamžitého zrušení PP.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com