Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
podepsala jsem pracovní smlouvu se zkušební lhůtou 3 měsíce s nástupem do zaměstnání k 1.4.2010. Nyní se mi však naskytla příležitost pracovat v jiné společnosti, o kterou bych měla větší zájem. Je možné již podepsanou smlouvu zrušit? Děkuji za odpověď!
Můžete využít svého práva a ve zkušební době smlouvu vypovědět.
Dobrý den,rád bych se zeptal,zdali je pracovní smlouva platná,pokud podpisy na smlouvě jsou u špatných kolonek.Podpis zaměstnance u kolonky zaměstnavatele a obráceně.
Dobrý den,
to o čem hovoříte vy je "právní pozitivizmus". To že jste si vyměnili pozice podpisů na smlouvě je tak formální a zakrnělá že to není hodno dalšího komentáře.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, kdo je v akciové společnosti oprávněn za furmu podepisovat pracovní smlouvy a výpovědi?
Děkuji
Obecná úprava jednání jménem právnické osoby vyplývá z příslušných ustanovení občanského zákoníku. Podle této úpravy činí právní úkony právnické osoby ve všech věcech ti, kteří jsou k tomu oprávněni smlouvou o zřízení právnické osoby, zakládací listinou nebo zákonem. Zpravidla se jedná o statutární zástupce, resp. statutární orgány právnické osoby.
Za právnickou osobu však mohou činit právní úkony i jiní její zaměstnanci. Jednak zaměstnanci, u nichž to vyplývá z vnitřních předpisů právnické osoby, a jednat také zaměstnanci, kteří byli pověřeni při provozování podniku určitou činností a ti jsou pak ze zákona zmocněni ke všem úkonům, k nimž při této činnosti obvykle dochází.
---
Podívejte se do stanov příslušené a. s.
Může zaměstnavatel zrušit pracovní smlouvu z důvodů nedodání vstupní prohlídky, i když jsem již týden u něj pracovala?Potom jsem nastoupila nemocenskou a on mi napsal,že smlouva je neplatná,protože jsem nedodala vstupní prohlídku a nic mi nezaplatil.
Smlouvu zrušit nemůže.
Odpracovanou dobu musí zaplatit.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, podal jsem u zaměstanavatele výpověď,mám sepsanou pracovní smlouva a povinnosti,ve kterých je specifikovám plat a procentuální rozdělení zisku ze zákazníků. Tyhle povinnosti mají však špatné datum podpisu,jsou platné? Na základě těchto povinností mě zaměstnavatel obvinil ze zpronevěry. Sám mi nabídl jiné rozdělení,které ovšem nemám písemně,podle této dohody jsem potom účtoval provizi,tím způsobem,že jsem zasílal přehled faktur a zisků a na to byla vystavena faktura,kterou mi bez jakýchkoliv připomínek a výtek hradil.Je to cca 11 měsíčních provizí.Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den,
jestliže se ptáte jen na to, zda je smlouva platná, pokud je v ní chybně uveden datum podpisu, tak ano - je platná. Nicméně další skutečnosti, které jste popsal, by k posouzení vyžadovaly více konkrétních informací - z toho, co jste uvedl, není možné posoudit oprávněnost požadavků zaměstnavatele.
Děkuji za odpověď.Chybné datum není na pracovní smlouvě,ale na dodatku-povinnosti.Je uvedena uvedeno rozdělení zisku na obchodních případech,které jsem zrealizoval svými zákazníky.Tohle jsem dodržoval až do chvíle,kdy mi bylo nabídnuto jiné rozdělení a to půl na půl.Od měsíce listopadu roku 2007 jsem to tak prováděl až do měsíce října 2008,kdy jsem podal výpověď.Celkem 11 faktur.Vyúčtování probíhalo měsíčně způsobem,že jsem zaměstnavateli zaslal podklad e-mailem,kde jsem uvedel jména zákazníků,čísla faktur,rozdíl mezi příjmem a fakturací a na konci vždy byla částka,kterou jsem fakturoval. Od listopdadu 2007 do září2008 mi bylo vše hrazeno bez připomínek.Úhrada odpovídala faktuře,faktura odpovídala hlášení.Je tedy možné zpětné vymáhání rozdílu?
Dobrý den.Prosím o radu.
Manželka je na rodičovské dovolené.Po mateřské dovolené byla přemluvena vedoucím,jestli by nenastoupila do práce.Tak nastoupila na zkrácenou prac. dobu ke stejnému zaměstnavateli.A dostala další smlouvu.Ted se ale nepohodli(vedoucí se změnil k horšímu)A tak se dohodli na ukončení.Zajímá nas,jeastli až bude mit po rod, dovolené,jestli muže uplatnit nárok znova na práci na tu první smlouvu.Nebo jestli neměla dostat jen dodatek ke smlouvě.Jestli něco neporušily tím,že znova podepisovala druhou smlouvu.Zdá se nam divné mit dvě smlouvy u jednoho zaměstnavatele.Děkuji.
Dobrý den,o to se měla zajímat hlavně v době, kdy další smlouvu uzavírala a ne až ve chvíli, kdy se objevily potíže. Neznám znění smluv, ale podle všeho nová smlouva modifikovala obsah původního pracovněprávního vztahu, takže došlo k jeho změně. Mohlo se to sice řešit jen dodatkem, ale pokud si podepsali novou smlouvu, není na tom nic právně závadného. I po změně se jedná o jediný PP a jestliže bude ukončen, pak tento právní vztah zanikne a na původní pracovní smlouvu se manželka účinně neodvolá. Takže manželka má jen jednu platnou smlouvu, která upravuje její PP, nikoliv dvě.
Je pracovní smlouva či dodatek k pracovní smlouvě platný jen s podpisem vedoucího pracovníka nebo je rovněž vyžadováno razítko dané organizace ( v tomto případě školy)?
Dobrý den,
u nás se bohužel razítku přisuzuje moc velký význam, zcela neobvyklý jinde ve světě.
Na smlouvě stačí podpis osoby oprávněné k podpisu za zaměstnavatele.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com