Dědictví-placení daně z nemovitosti - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Placení daně z nemovitosti

Lenka Votípková, 05.11.2008 18:15:01

Dobrý den, potřebovala bych vědět, kde budu platit daň z nemovitosti, když jako s. r. o. vlastním nemovitost v jiném městě, než kde mám sídlo. Děkuji.

Dědictví-placení daně z nemovitosti

Karel Gross, 04.09.2008 20:16:23

Dobrý den,
mám takový neobvyklý problém.V roce 2005 jsme s bratrem zdědili byt po otci do osobního vlastnictví.Na katastru nemovitostí byl byt přepsán na nás a to každý zdědil 1/2 bytu.V této době jsme byli oba studenti a nevím zda jsme měli podávat daň.přiznání a zaplatit i daň z nemovitosti.Já ukončil školu před 2 lety a od té doby pobírám sociální dávky(jsem nezaměstnaný).Bratr i nadále studuje.Daň z nemovitosti jsme platili naposledy v roce 2005 a to ještě na jméno otce.Zatím nás fin. úřad nijak nekontaktoval.Nevím, jak v této situaci postupovat. Děkuji za pomoc Karel Gross

Re: Dědictví-placení daně z nemovitosti

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 05.09.2008 09:53:47

Dobrý den,
od daně dědické jste byli jako synové zemřelého osvobozeni. Nicméně, platit daň z nemovitosti je Vaší povinností a to bez toho, aby Vás FÚ kontaktoval. Až Vás totiž kontaktovat začne, tak bude pozdě a pokud to přeženu, tak na penále se nedoplatíte. Teoreticky byste samozřejmě mohli "hrát mrtvého brouka" a spoléhat se na to, že si toho nevšimnou a věc se promlčí, to však vzhledem k opakování této daňové povinnosti nemá smysl.
Tudíž vřele doporučuji co nejdříve zkontaktovat FÚ, omluvit se a požádat je o sdělení a vyměření této daně z nemovitosti.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »