Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den. Chci odejít ze svého současného zaměstnání,protože jsem dostala lepší pracovní nabídku.Naskytl se ale problém,a to ten,že nový zaměstnavatel na mě může čekat max.měsíc a současný zaměstnavatel odmítá přistoupit na dohodu.Protože nechci o možnost lepšího zaměstnání přijít,nezbývá mi bohužel nic jiného,než porušit zákon.Obracím se na Vás s žádostí o radu,jakým způsobem mám postupovat,aby na mě zaměstnavatel nemohl uplatnit §55/jak jsem se již dočetla na těchto stránkách/,ale max.§53,a co pro mě z tohoto porušení pracovní kázně vyplývá/jak dlouho se se mnou bude táhnout,atd./,popř,jaké jiné možnosti řešení mám v této situaci.Předem mockrát děkuji..
Dobrý den, diskuze jste četla, takže jste mohla zjistit, že pokud přestanete svévolně chodit do práce, porušíte povinnosti zvláště hrubým způsobem a můžete s Vámi být okamžitě zrušen PP. Pro to, aby tohle "nešlo uplatnit" neuděláte nic. Přestat chodit bez omluvy do sjednané práce je jedno z nejzásadnějších porušení pracovněprávního vztahu, jak Vás tedy vůbec napadlo, že by se okamžitému zrušení PP dalo vyhnout.
Kromě toho po Vás může být vymáhána i náhrada škody, kterou tím způsobíte. Ovšem záleží na zaměstnavateli, jak bude důkladný a jak dalece bude uplatňovat své nároky vůči Vám.
Bude to uvedeno v potvrzení o zaměstnání a po dobu 6 měsíců nebudete mít nárok na podporu. A většinu zaměstnavatelů tento způsob ukončení PP také nenadchne.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com