odchod ze zaměstnání před uplynutím výpovědní lhůty - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

odchod ze zaměstnání před uplynutím výpovědní lhůty

Andrlová Lenka, 04.09.2008 10:22:24

Dobrý den. Chci odejít ze svého současného zaměstnání,protože jsem dostala lepší pracovní nabídku.Naskytl se ale problém,a to ten,že nový zaměstnavatel na mě může čekat max.měsíc a současný zaměstnavatel odmítá přistoupit na dohodu.Protože nechci o možnost lepšího zaměstnání přijít,nezbývá mi bohužel nic jiného,než porušit zákon.Obracím se na Vás s žádostí o radu,jakým způsobem mám postupovat,aby na mě zaměstnavatel nemohl uplatnit §55/jak jsem se již dočetla na těchto stránkách/,ale max.§53,a co pro mě z tohoto porušení pracovní kázně vyplývá/jak dlouho se se mnou bude táhnout,atd./,popř,jaké jiné možnosti řešení mám v této situaci.Předem mockrát děkuji..

Re: odchod ze zaměstnání před uplynutím výpovědní lhůty

Mgr. Oldřich Topka, 09.09.2008 16:34:40

Dobrý den, diskuze jste četla, takže jste mohla zjistit, že pokud přestanete svévolně chodit do práce, porušíte povinnosti zvláště hrubým způsobem a můžete s Vámi být okamžitě zrušen PP. Pro to, aby tohle "nešlo uplatnit" neuděláte nic. Přestat chodit bez omluvy do sjednané práce je jedno z nejzásadnějších porušení pracovněprávního vztahu, jak Vás tedy vůbec napadlo, že by se okamžitému zrušení PP dalo vyhnout.
Kromě toho po Vás může být vymáhána i náhrada škody, kterou tím způsobíte. Ovšem záleží na zaměstnavateli, jak bude důkladný a jak dalece bude uplatňovat své nároky vůči Vám.
Bude to uvedeno v potvrzení o zaměstnání a po dobu 6 měsíců nebudete mít nárok na podporu. A většinu zaměstnavatelů tento způsob ukončení PP také nenadchne.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »