Rozvod - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

rozvod

alias alias, 19.09.2008 11:25:44

Manžel mi oznámil, že má známost - prý krátkou a že se bude chtít rozvést.Doma se zdržuje velmi sporadicky, tato situace trvá asi 3 týdny.Hovořil o tom, že vlastně neví jaký důvod rozvodu uvést, kromě toho, že se zamiloval do někoho jiného, v manželství je/byl spokojený, ale je zamilovaný. Já se rozvádět nechci, s rozvodem nesouhlasím, ani nechci podat žádost o rozvod. Pokud s rozvodem nebudu souhlasit, po jaké době nás soud rozvede anebo jak se vlastně taková záležitost řeší? Naše manželství trvá 5let a nikdy jsme neměli problémy.Je težké tuto situaci překonat, ale věřím, že to je možné.Nemyslím si, že by bylo manželství hluboce rozvráceno.

Rozvod

Klára Chládková, 04.09.2008 09:04:00

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jsem rozvedená a mám nového partnera, s kterým bych chtěla mít dítě. Slyšela jsem, že pokud se dítě narodí do 300 dnů po rozvodu nese jméno bývalýho parntera. Je to pravda? Jsem rozvedená od 20.5., ale na papíře pořád nemám razítko o nabytí právní moci, těch 300 dní se bude počítat až od datumu, kdy budu mít razítko? Můžete mi k tomu něco napsat? Děkuji

Re: Rozvod

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 04.09.2008 09:06:47

Dobrý den,
nejde ani tak o jméno bývalého manžela, ale o to, že tento exmanžel bude zapsán jako otec dítěte v jeho rodném listu.
Oněch 300 dní se počítá ode dne právní moci rozvodového rozsudku. Dojděte si na soud, který rozhodnutí vydal s originálem rozsudku a nechte si tam toto razítko dát. Sám od sebe Vám ho nikdo nedá.

Klára Chládková, 04.09.2008 10:54:30

Pokud bych porodila dříve než skončí lhůta 300 dní, jak se to dá řešit? Děkuji

Petr Petr, 04.09.2008 11:06:17

Po narození dítěte je třeba podat u soudu návrh na popření otcovství exmanžela a zároveň, aby váš přítel před soudem prohlásil, že je dítě jeho.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »