Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.
Prosím zda mám nárok na slevu při koupi výrobku (TV běžící a vystavená v prodejně - poslední kus). Byl jsem na akci slev od pátku do neděle v obchodě a koupil TV, jež se mi líbila ale byla poslední - vystavená a zapnutá. Ještě jsem čekal asi půl hodiny než se našla od ní krabice a věci. Vím, že běžela už min. přes týden kdy jsem tu byl. Prodavačka ale řekla, že sleva je pouze na výrobky vystavené déle než měsíc a nejdou prodat.
Ještě jsem pomáhal odpojovat a balit!?
Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Mejzlík
Dobrý den,
nárok nemáte.
Záleží na obchodní politice firmy.
Trochu nerozumím dotazu - byla to akce slev od pátku do neděle, ale na vystavenou televizi Vám tu slevu nedali?
Nebo jste chtěl ještě další slevu (s odůvodněním, že ta televize byla vystavena)?
Když Vám na ni nechtěli dát slevu,tak jste ji přece nemusel kupovat a mohl jste jít jinam.
Žena nyní měla na výpl.pásce 8/08 uvedena 2-A(absence) a -4 dny z dovol.na 2009!Je už 20 let na ZŠ,kdy měla stále odměny za vzor.práci a nemocná byla asi 2x.Na minulé pásce měla ještě 4dny staré dovolené,kterou nevybrala ani o ni nežádala.Nyní s ní nikdo nemluvil a takto dopadla, když byla nemocná 6 dnů konec srpna+ještě v září.Do práce chodila pravidelně - min.9 svědků.Nyní je z toho zcela na nervy a neví co má dělat.Jde asi o mstu školníka,který je nový dosazen obcí(kamarád starosty)a má z něj strach i ředitel,kterému dává podklady na mzdu.Sám tu byl ve škole za srpen viděn jen asi 2x.Je tu od jara a žena s kolegyní mají s ním osobní spory,což nebylo než odešel minulý školník do důchodu.Myslím, že jde o šikanu a protiprávní jednání.
Děkuji za radu.Mejzlík
Dobrý den, to, že nějaký školník ovlivňuje chod celé školy a jeho "zákulisní" jednání vede k "šikaně" zaměstnanců se bude prokazovat velmi těžko. Zaměstnanci se mohou spojit a podat např. podnět na inspektorát práce, ale nelze zaručit, že v této věci něco konkrétního podniknou.
Je to spíše problém nedobré komunikace a mezilidských spíše než právních vztahů. Eventuálně se můžete obrátit na zřizovatele školy, tedy obec (odbor školství nebo radního pro školní záležitosti).
Dobrý den,pracuji jako cukrářka na plný prac. úvazek.Zaměstnavatel mě poprosil o pomoc z důvodu nedostatku prodavaček abych šla na prodejnu prodávat. Jednou jsem mu vyhověla i když to bylo na celý víkend. Jenomže nedostatek prodavaček trvá a nyní mě žádá abych byla jeden týden na výrobně a druhý týden na prodejně. Pokud s tím nebudu souhlasit tak nám cukrářkám zkrátí pracovní dobu na šest hodin a v tom horším případě pro mě mi hrozí výpovědí a důvodem by prý byla nemocnost. Pracuji v tomto podniku již sedm let a pokud jsem za celou dobu byla nemocná desetkrát tak to je moc.Je pravda že za poslední rok jsem byla na neschopence dvakrát a to na rizikovým těhotenstvím které skončilo špatně.Zaměstnavateli jde zřejmě o to aby mi nemusel vyplácet odstupné, jako ostatně nikomu koho nutil odejít. Každému něčím pohrozil aby jim nemusel nic dávat.Chci se zeptat jestli má nárok mi přiřadit takovou práci a ještě jak dlouhá a častá nemocnost musí být aby mě mohl z tohoto důvodu propustit.
Dobrý den, výpověď z důvodu "nemocnosti" je nesmysl, takový výpovědní důvod ZP nezná. To jsou skutečně jen plané výhrůžky. On je povinen Vám přidělovat práci podle smlouvy. Pokud po Vás chce ještě i jinou práci, pak by jste měli uzavřít novou smlouvu anebo dodatek, který by to ošetřil. A jednostranně pracovní úvazek, jestliže je sjednán ve smlouvě, také snižovat nemůže. To by jste s tím musela souhlasit. Takže se můžete bránit tím, že pokud bude takhle vyhrožovat, podáte na něj podnět na inspektorát práce.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com