smlovy splátkových společností - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

smlovy splátkových společností

Irena Kašparová, 03.09.2008 15:57:50

Dobrý den, prosím o pomoc v této věci:
před časem si sjednala se spl. společností smlouvu o revol.kreditní kartě, kterou jsem řádně platila a smluvní vztah ukončila doplacením všech závazků, dle výpisu z kartového účtu, vrácením PK a zasláním informace o ukončení smlouvy. Přišla mi odpověď o tom, že o ukončení smlouvy mi přijde vyrozumění, za které si účtují poplatek. Ihned jsem písemně reagovala, že žádné potvrzení nevyžaduji a tudíž že žádný poplatek nezaplatím. Nicméně poplatek za ukončení smlouvy mi byl ihned zaúčtován, aniž mi bylo potvrzení zasláno.Já poplatek nezaplatila a stále si se splátkovou společností dopisuji a věc není vyřízena. Každý měsíc jsou mi účtovány další poplatky za upomínky.Je nějaká cesta jak neplatit nesmyslně účtované poplatky?
Děkuji.

Re: smlovy splátkových společností

Mgr. Oldřich Topka, 12.09.2008 11:10:28

Dobrý den, po pravdě řečeno, měla jste poplatek uhradit hned na začátku a nerozvíjet s nimi žádné diskuze. Na tomto místě nemohu posoudit, jestli postupují oprávněně, což je logické, protože neznám znění smlouvy ani obchodních podmínek. Ale v převážné většině těchto případů, postupují v souladu s tím, co klient podpisem smlouvy odsouhlasil (včetně sazebníku poplatků). Rozhodnou-li se nakonec po Vás vymáhat poplatky za ukončení smlouvy a za upomínky, pak je nejspíš nakonec budete muset zaplatit.
Můžete se pokusit obrátit na úřad finančního arbitra, ale nemohu předvídat, jestli v této věci podniknou něco konkrétního (http://www.finarbitr.cz/cs/).

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »