Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, prosím o pomoc v této věci:
před časem si sjednala se spl. společností smlouvu o revol.kreditní kartě, kterou jsem řádně platila a smluvní vztah ukončila doplacením všech závazků, dle výpisu z kartového účtu, vrácením PK a zasláním informace o ukončení smlouvy. Přišla mi odpověď o tom, že o ukončení smlouvy mi přijde vyrozumění, za které si účtují poplatek. Ihned jsem písemně reagovala, že žádné potvrzení nevyžaduji a tudíž že žádný poplatek nezaplatím. Nicméně poplatek za ukončení smlouvy mi byl ihned zaúčtován, aniž mi bylo potvrzení zasláno.Já poplatek nezaplatila a stále si se splátkovou společností dopisuji a věc není vyřízena. Každý měsíc jsou mi účtovány další poplatky za upomínky.Je nějaká cesta jak neplatit nesmyslně účtované poplatky?
Děkuji.
Dobrý den, po pravdě řečeno, měla jste poplatek uhradit hned na začátku a nerozvíjet s nimi žádné diskuze. Na tomto místě nemohu posoudit, jestli postupují oprávněně, což je logické, protože neznám znění smlouvy ani obchodních podmínek. Ale v převážné většině těchto případů, postupují v souladu s tím, co klient podpisem smlouvy odsouhlasil (včetně sazebníku poplatků). Rozhodnou-li se nakonec po Vás vymáhat poplatky za ukončení smlouvy a za upomínky, pak je nejspíš nakonec budete muset zaplatit.
Můžete se pokusit obrátit na úřad finančního arbitra, ale nemohu předvídat, jestli v této věci podniknou něco konkrétního (http://www.finarbitr.cz/cs/).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com