Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
kopil jsem nemovitost přívod vody je ze sousedova pozemku ze šachty tamtéž Předešlý majitel mé nemovitosti měl se sousedem od roku 1994 uzavřenu písemnou smlouvu o společném užívání šachty a s přístupem Po ústní dohodě jsem vybudoval novou šachtu na své náklady která je na staré vodovodní přípojce a je umístěna na mém pozemku je s uzávěrem a vodoměrem S dodavatelem vody mám uzavřenu řádnou písemnou smlouvu Z dobré vůle jsem ve staré šachtě vyměnil vše staré za nové Prohloubil jsem přívod k mé nemovitosti na nezámrznou hloubku a navíc nechal istalovat nepropustnou odpadovou jímku Vše v rámci navázání dobrých sousedských vztahů za nemalé investice Před nějakým časem mi však soused oznámil že mi zastaví přívod vody bez udání důvodu pak zemřel a Dědic chce totéž přání zemřelého Nechce přistoupit na dohodu zřízení věc. břemene co může on a co já smí zastavit vodu je to trestné?
Jestli byla voda vedena ze sousedního pozemku více jak 10 let, mohlo dojít k vydržení věcného břemene. Pokud by jste neuzavřeli smlouvu o VB, pak lze podat k soudu žalobu o určení existence VB, kdy právo z břemene vzniklo vydržením. Trestnost zde ovšem dovozena nebude. Jinak kromě toho, že ani nejste schopen poděkovat, jste si tohle měl zjistit v odpovědích na podobné téma.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com