vodovodní přípojka - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vodovodní přípojka

stanislav cech, 02.09.2008 16:42:30

kopil jsem nemovitost přívod vody je ze sousedova pozemku ze šachty tamtéž Předešlý majitel mé nemovitosti měl se sousedem od roku 1994 uzavřenu písemnou smlouvu o společném užívání šachty a s přístupem Po ústní dohodě jsem vybudoval novou šachtu na své náklady která je na staré vodovodní přípojce a je umístěna na mém pozemku je s uzávěrem a vodoměrem S dodavatelem vody mám uzavřenu řádnou písemnou smlouvu Z dobré vůle jsem ve staré šachtě vyměnil vše staré za nové Prohloubil jsem přívod k mé nemovitosti na nezámrznou hloubku a navíc nechal istalovat nepropustnou odpadovou jímku Vše v rámci navázání dobrých sousedských vztahů za nemalé investice Před nějakým časem mi však soused oznámil že mi zastaví přívod vody bez udání důvodu pak zemřel a Dědic chce totéž přání zemřelého Nechce přistoupit na dohodu zřízení věc. břemene co může on a co já smí zastavit vodu je to trestné?

Re: vodovodní přípojka

Mgr. Oldřich Topka, 16.09.2008 12:10:16

Jestli byla voda vedena ze sousedního pozemku více jak 10 let, mohlo dojít k vydržení věcného břemene. Pokud by jste neuzavřeli smlouvu o VB, pak lze podat k soudu žalobu o určení existence VB, kdy právo z břemene vzniklo vydržením. Trestnost zde ovšem dovozena nebude. Jinak kromě toho, že ani nejste schopen poděkovat, jste si tohle měl zjistit v odpovědích na podobné téma.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »