Nahlášení studny postavené po roce 1955 - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nahlášení studny postavené po roce 1955

Milada, 02.09.2008 16:08:23

Roku 1973 proběhla kolaudace mého rodinného domu s tím, že v technické zprávě bylo ovedeno, cituji: "Studna bude poháněna nautilou". V době nutného zaregistrování studny mě na městském úřadě bylo sděleno, že se musím dodatečně omluvit že jsem neměla studnu zkolaudovánu. Velmi mě to rozhořčilo, protože v tehdejší době jsem považovala kolaudaci za úřední rozhodnutí se vším všudy. Prosím o informaci, zda mohu dodatečně žádat o povolení o odebírání vody ze studny za rozumný poplatek. Také chci vědět, zda-li budu platit pokutu, resp. co mi hrozí, pokud se rozhodnu studnu nenahlásit.

Re: Nahlášení studny postavené po roce 1955

Mgr. Oldřich Topka, 08.09.2008 10:00:36

Dobrý den, požádat na vodohospodářském úřadu samozřejmě můžete. To, jestli Vás úředník bude nějakým způsobem pokutovat, záleží na tom, jak celou situaci vyhodnotí a shledá-li, že došlo k nějakému přestupku, za který zákon ukládá určitou pokutu. Pokud ji nenahlásíte a úřad se o této skutečnosti dozví (např. na podnět od nějaké osoby), pak Vám pokutu nejspíš skutečně uloží.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »