odpracované roky nejsou v evidenci - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

odpracované roky nejsou v evidenci

p. S., 02.09.2008 15:21:16

Dobrý den,manžel dříve podnikal.Pracovala jsem u něj v letech 1992-93.Mám pracovní smlouvu.Nyní jsem s ním rozvedená,žijeme odděleně.Protože bych chtěla jít za 2-3 roky do důchodu,zažádala jsem si na ČSSZ v Praze o "Informativní osobní list důchod.pojištění". Roky 92-93,během kterých jsem u manžela v jeho živnosti pracovala na zkrácený prac.úvazek(HPP), nejsou vůbec zaevidovány. O tomto jsem doposud neměla tušení.Tvrdil mi,že je vše v pořádku.Pak jsme se 3x stěhovali.Ztratil listiny.Myslím,že proběhla i skartace.Podnikat přestal v cca 96.Zašla jsem dnes na OSSZ,kde jsem sdělila,že na mne manžel neplatil pojištění,ani že mě nepřihlásil na OSSZ.Úřednice z OSSZ mi odpověděly,že když jsem pracovala u manžela, tak mi pracovní smlouva z r.1992 není k ničemu.Že když jsme prý rozvedení,tak by se mělo„něco“počítat napůl,že to prý nejde.Takže moji práci v 92,93 ignorují a nebudou ji vůbec řešit.Mají na to právo?Kam se mám obrátit?Bývalý manžel mi tel.řekl,že mi pravdu potvrdí.Jak to vyřešit?

Re: odpracované roky nejsou v evidenci

Mgr. Oldřich Topka, 09.09.2008 16:14:05

Dobrý den, obraťte se na právní oddělení OSSZ a požádejte o osobní konzultaci. Jde o velmi starou záležitost a na právním by Vám mohli poskytnout důkladnější informace. Nebo by jste mohla požádat o stanovisko přímo na ministerstvu práce a sociálních věcí.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »