Odebrání dovolené při nesplněném fondu prac.doby - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Dovolená

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Odebrání dovolené při nesplněném fondu prac.doby

Přikrylová, 02.09.2008 11:15:30

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda když nesplním hodiny fondu pracovní doby za daný měsíc (ale ne mojí vinou, všechny své směny mám odpracované, ale prodejna je otevřená 11hod denně a dělá se krátký a dlouhý týden), tak jestli má účetní právo mi tyhle hodiny dopočítávat tak, že mi je bere z dovolené? Takže to dopadá tak, že v létě nemám skoro žádnou dovolenou a musím si brát neplacené volno? Jak to s ním, prosím, řešit? Díky moc za odpověď.

Re: Odebrání dovolené při nesplněném fondu prac.doby

Mgr. Oldřich Topka, 09.09.2008 10:35:22

Dobrý den, dovolená je určena výlučně k odpočinku zaměstnanců. Její čerpání určuje zaměstnavatel, ovšem v žádném případě ji nemůže využívat k řešení provozních záležitostí nebo k doplňování fondu pracovní doby. Pokud je stanovena nerovnoměrná pracovní doba, měly by být směny nastaveny tak, aby zaměstnanec netratil na dovolené. Můžete také kontaktovat inspektorát práce a požádat je o stanovisko.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »