zaměstnavatel porušuje smlouvu ? - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

zaměstnavatel porušuje smlouvu ?

Josef Blažek, 02.09.2008 11:00:26

Dobrý den.Pracovní smlouva na místo-skladník,výkon práce obec X.Po dohodě,změna prac.smlouvy:malíř-natěrač,ostatní zachováno(míst výkonu práce atd.).V nedávném čase firma získala zakázky mimo náš kraj a chce mi nařídit,proti mé vůli,výjezdy na několik dnů.Po mém odmítnutí a neschopnosti zajistit práci dle smlouvy,jsem již více než 50 prac.dnů přeřazován na pomoc.práce k ostatním řemeslům.V případě nesouhlasu je mi vnucována dovolená na kterou již v tomto roce nemám nárok.Jak přinutit f. plnit smlouvu?Co může f. ještě nařídit či změnit?pokud nebude práce v mém oboru,mám nárok na náhradu mzdy a pokud ano,v jaké výši?V případě zajištění práce,jsem mucen nadpracovat dobu po kterou jsem bral případnou náhradu mzdy?Děkuji za srozumitelnou odpověď

Re: zaměstnavatel porušuje smlouvu ?

Mgr. Oldřich Topka, 09.09.2008 14:16:05

Dobrý den, firma Vám musí poskytovat práci podle pracovní smlouvy. Jestliže nejsou schopni Vám takovou práci dát, pak jsou povinni Vám stejně platit náhradu mzdy ve výši průměrného výdělku, protože jde o překážku na jejich straně. Svévolné převádění na jinou práci anebo vysílání na pracovní cesty je možné pouze v zákonem stanovených případech anebo se souhlasem zaměstnance. Dovolenou, kterou nemáte, Vám samozřejmě k čerpání určovat nemohou. A dobu, po kterou Vám nepřidělili práci a za níž Vám náleží náhrada mzdy napracovávat nemusíte. To vše by jste ostatně zjistil, kdyby jste si před vložením dotazu prošel diskuze.
Můžete mimo jiné podat podnět na inspektorát práce.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »