Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
dobry den mela bych dotaz,muj druh v roce 1991spachal tr.cinost a zpusobil skodu 176000,-JAK DLOHO JE PROMLCECI LHUTA?PLATEBNI ROZKAZ JE VYDAN SOUDEM V ROCE 2004.je mozne zde uplatnit promlceci lhutu?predem dekuji
Dobrý den,
pro vymáhání povinnosti uložené pravomocným a vykonatelným rozhodnutím soudu platí 10ti letá promlčecí lhůta.
Dobrý den,
dnes se mi podařilo prorazit pneumatiku při tankovaní phm na čerpací stanici. Stalo se to o podstavec stojanu. Kolo jsem vyměnil za rezervu a odjel. Zaslechl jsem poté, že bych mohl chtít po provozovateli náhradu škody. Avšak nevím, jak při tomto postupovat. Situaci shlédlo několik svědků, a celá událost musí být na kamerovém systému čerpací stanice. Nedá se tedy říci, že jsem si škodu způsobil jinde.
Proto se zde obracím s prosbou o radu či pomoc, jak v této věci postupovat, pokud je tedy právně možná.
Děkuji Vám.
S pozdravem
V.
Dobrý den,
teoreticky to možné je, předpokládám však, že jste si škodu způsobil díky své chybě, když jste najel zřejmě moc blízko. Pak samozřejmě nic požadovat nemůžete.
Při tankovaní, je třeba přiblížit se stojanu, avšak u této konkrétní stanice jsou podstavce takového tvaru, že při sebemenší chybě při manévrování je řidič odměněn průrazem. Proto zamýšlím, jestli tedy lze nějakým způsbem požadovat odškodnění (byť částečné se spoluúčastí).
Děkuji Vám za odpověď.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com