Nemovitost psaná na družku,vztah druh-družka. - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nemovitost psaná na družku,vztah druh-družka.

Milan Konečný, 31.08.2008 11:39:45

Dobrý den.Z důvodu dlouhotrvajícího rozvodu jsem napsal Nový pozemek a později dům na družku.
Pozemek a později dům se stavěl výhradně z mých prostředků.Ona pracovala a platila minimálně.
Tento majetek jsem si nijak nezajistil..bohužel.
Vše bylo o důvěře a domluvě.Máme spolu syna.
Dům v roce 2007/07 prodala a peníze si ponechala.
Mé spoluvlastnictví nikde nepopírá(i když nejsem na LV).Jsem schopen prokázat vložené investice a provedené práce.Není žádná darovací smlouva,nic jsem jí nedaroval.Je možná žaloba na určení vlastnictví?
Nebo jaký mám zvolit postup?Chci svůj majetek zpět.
Díky.MK

Re: Nemovitost psaná na družku,vztah druh-družka.

Mgr. Oldřich Topka, 04.09.2008 16:36:42

Dobrý den, tohle chce důkladné právní stanovisko, což přesahuje rámec zdejší poradny. Celou věc jste si bez ohledu na důvěru, měl ošetřit právně a mít v ruce písemné důkazy.
V žalobě Vám ale nakonec nic nebrání, ovšem prokazování bude mnohem obtížnější. Ale měl by jste se do toho pustit s advokátem, který by posoudil šance žaloby a zastoupil by Vás i v řízení, protože to nebude nic jednoduchého, zvláště jestli si advokáta sjedná i protistrana. Peněz z prodeje nemovitostí na to má dost a udělá jistě všechno možné pro to, aby o ně nepřišla.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »