Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
prosím o radu jak po rozvodu donutit k vystěhování manžela, popřípadě je-li nutný rozvod (nevím zda s ním bude souhlasit). Bydlíme v bytě, který mi darovala matka (již po mé svatbě) a který je psaný pouze na mě. Můj muž je dlouhodobý alkoholik a léčí se s depresemi u psychiatra a také má diagnostikovanou Roztroušenou sklerosu. Je bez práce momentálně na ÚP a ještě ani nemá vyřízený invalidní důchod. Má poměrně velké úspory, ale odmítá uznat, že život s ním je horor a tvrdí, že se nehodlá odstěhovat. Bojím se, co bude, dál a chci se rozvést, ale nevím jak ho donutit k odstěhování. Není velká naděje, že dostane plný inv. důchod a až propije své úspory, můj plat nás neuživí. Prosím poradtě, jak ho dostat z bytu.
Děkuji
Rozvést manželství lze i tehdy, pokud s tím druhý z partnerů nesouhlasí.
Nevím, zda již teď můžete jako vlastník bytu odvolat svůj souhlas s jeho bydlením v tom bytě (po rozvodu je to jednoznačné) a vyzvat jej, aby byt opustil. Pokud tak neučiní, dát žalobu k soudu a případně i exekuci.
Dobrý den chtěla bych se zeptat, manžel je gemblér a za mé nevědomosti si zebral 5půjček v celkové hodnotě 300000Kč. Kdybych se s ním chtěla rozvést je nějaká ochrana na to aby se mě a mých dětí dluhy netýkali a nemuseli by jsme je po rozvodu platit?Děkuji
dobrý den,chtěla bych poradit..bydlíme s manželem u mé matky v rod domě,kterým je ona vlastníkem.v případě rozvodu,musím já nebo moje matka manželovi najít náhradní bydlení??pokud ne a on nebude chtít odejít co můžeme dělat??děkuji
Dobrý den, v domě žije na základě souhlasu Vaší matky. Jestliže mu tento souhlas odejme, pak nebude mít žádný právní titul k užívání objektu a musí se vystěhovat. Buďto dobrovolně nebo na základě žaloby o vyklizení.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit s jedním problémem. Rozvádím se s manželem a bydlíme v RD kde máme nájemní smlouvu do května. Majitelka RD jelikož manžel neplatí nájem chce ho vyhodit a mě s dětmi tam nechat. Bohužel manžel již několik dnů není doma a prý bydlí někde jinde. Otázka spočívá v tom co má majitelka dělat aby ho mohla vystěhovat?Děkuji
Dobrý den,
vzhledem k tomu, že po dobu trvání manželství existuje společný nájem bytu, není možné požadovat vyklizení pouze jedním z nájemců. Budete muset vyčkat do rozvodu a poté se buď s manželem dohodnete, že byt již nebude užívat a sepíšete nájemní smlouvu pouze na sebe, nebo pokud se nedohodnete, podáte soudu žalobu na zrušení společného nájmu bytu a ten rozhodne o tom, kdo bude nadále nájemcem. Na základě takového rozhodnutí pak může pronajímatelka požadovat jeho vyklizení.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com