majetkove vyrovnani - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

majetkove vyrovnani

sarka navratilova, 29.08.2008 17:38:42

dobry den,jsem rozvedena,byvaly manzel mi mesicnevyplaci po castech majetkove vyporadani.Jsou tyto castkypovazovany jako muj majetek,nebo je musim uvadet jako muj mesicni prijem pro posouzeni soc.davek.Podotykam,ze poukazovane castky jsou vazany na zaplaceni moji hypoteky a tudiz je nemohu pouzivat pro svoji potrebu a obzivu.Mockrat dekuji.

Re: majetkove vyrovnani

Mgr. Oldřich Topka, 03.09.2008 15:10:14

Dobrý den, měl by to být příjem bez ohledu na to, jak s ním nakládáte, přestože je osvobozen od daně z příjmů. Tudíž by jste ho do přehledu příjmů zařadit měla. Na něco takového se však máte informovat přímo u úřadu, ke kterému směřujete podání.

Gabriela Gärtnerová, 05.09.2008 08:25:12

Dobrý den, potřebovala bych poradit, ohledně mých rodičů.Rodiče nejsou rozvedeni, žijí v jednom domě, otec má 10 let milenku a ted si jí začal vodit domů a všechny nás tím týrá.Chtěla bych poradit jak by se měl s matkou majetkově vypořádat a jaké mám nároky já a můj bratr, když máme v domě trvalé bydliště, jestli nás otec musí také odškodnit.Dům ve kterém rodiče bydlí otec postavil za svobodna a pořád argumentuje tím, že je všechno jeho a matka a já s bratrem nemáme na nic nárok.Nám se to moc nezdá, proto žádám o radu. A ještě bych chtěla poprosit, jak bychom mohli zabránit tomu, aby si otec vodil milenku domu, ona nám slovně ubližuje a hrabe se nám ve věcech, prosím o radu, jak tomu zabránit. Moc děkuji za odpověd.

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 05.09.2008 10:31:23

Dobrý den,
předně by se měli rozvést a po rozvodu vypořádat svůj majetek. Takto mají stále věci ve společném jmění manželů a majetek je tak jich obou. Vy ani váš bratr však opravdu na tento jejich majetek žádný nárok nemáte a nechápu ani, za co byste chtěla být odškodňována.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »