Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Ozvala se mi modelingová agentura s nabídkou, rozjela jsem se do Karviné, kde agentura Via Photos sídlí. S příslušnou pracovnicí jsem se setkala před domem. Paní byla velice příjemná, nastínila mi lákavé vyhlídky, pouze s jedinou chybou a tou je poplatek za vyhotovení katalogu, který má být vrácen po první zakázce. Podepsala jsem tedy smlouvu, ve které je pouze o zastupování, provizi a odstoupení od smlouvy. O nějakých poplatcích tam není nic. K poplatku jsem se zavázala na papíře, kde bylo pouze, že ke dni x zaplatím x za vyhotovení x ks katalogu. Zapátrala jhem po firmě. V obchodním rejstříku není, pouze IČO majitele (p. Šedivého) jsem našla v živnostenském rejstříku, jejich webová stránka nefunguje. Pojala jsem podezření, že se jedná o nějakou podvodnou činnost, chci od smlouvy odstoupit a jelikož jsem dosud nezaplatila, zajímalo by mě, zda mohou na mě peníze vymáhat, byť za podle nich již provedené práce. Stejná situace jako u paní, která tu psala přede mnou.
Dobrý den, řešili jsme stejný problém.Jen tehdy se pan Šedivý skrýval pod názvem Prezentační a propagační agentura. Tato agentura nebyla nikde evidována a nikde nebyly žádné webovky..zkrátka nic.Nevím jak to vede v současné době tak nechci příliš spekulovat. Ale..my tehdy hned druhý den navštívili advokáta a po poradě jsme nic nezaplatili a okamžitě od smlouvy odstoupili.Taky jsem viděla "katalogy" od jiné slečny..absolutně tehdy neodpovídaly kvalitou té ceně. A vím, že někteří, kteří jim zaplatili tehdy podávali trestní oznámení,bylo to i v TV. Netuším jak to dopadlo..nicméně po mé zkušenosti..není na co čekat a raději se u advokáta rychle poradit za cca 1000Kč než pak přijít o desetitisíce.
Dobrý večer, ráda bych věděla, jestli se s Vámi soudili, to nepíšete. Oni mi stále vyhrožují soudem a exekucí. Děkuji za odpověď
Dobrý den. My,po prostudování smlouvy advokátem, okamžitě odstoupili od smlouvy a nic nezaplatili. Do dnešního dne se neozvali, ani si nevyzvedli tehdy ten náš dopis. Ale po té poradě jsem jim to napsala do sms, do e-mailu, i poštou. A taky nám vyhrožovali soudy,exekucemi. Jen je opravdu hodně důležité prý odstoupit co nejrychleji a fakt nejlépe přes právníka, protože Vaše smlouva může být postavena třeba jinak než ta naše. Takže nemůžu radit nic konkrétního. Pokud chcete můžete mi raději napsat na Milena.zk@seznam.cz.
Vracím se ke svému příspěvku. Vše se vyřešilo. Moje podezření se nepotvrdilo, firma prokázala solidní jednání a ke mě se zachovala velice slušně. Musím se jim omluvit za problémy způsobení tím, že jsem si vše řádně dopředu neověřila a podepisovala bez rozmyslu.
Bohužel příliš nevěřím tomu, že pan Š. se svou již trestně stíhanou pomocnicí, která vystupovala pod jiným jménem, najednou začal jednat solidně. Nicméně..budiž.:-)
Ozvala se mi modelingová agentura s nabídkou, rozjela jsem se do Karviné, kde agentura Via Photos sídlí. S příslušnou pracovnicí jsem se setkala před domem. Paní byla velice příjemná, nastínila mi lákavé vyhlídky, pouze s jedinou chybou a tou je poplatek za vyhotovení katalogu, který má být vrácen po první zakázce. Podepsala jsem tedy smlouvu, ve které je pouze o zastupování, provizi a odstoupení od smlouvy. O nějakých poplatcích tam není nic. K poplatku jsem se zavázala na papíře, kde bylo pouze, že ke dni x zaplatím x za vyhotovení x ks katalogu. Zapátrala jhem po firmě. V obchodním rejstříku není, pouze IČO majitele (p. Šedivého) jsem našla v živnostenském rejstříku, jejich webová stránka nefunguje. Pojala jsem podezření, že se jedná o nějakou podvodnou činnost, chci od smlouvy odstoupit a jelikož jsem dosud nezaplatila, zajímalo by mě, zda mohou na mě peníze vymáhat, byť za podle nich již provedené práce. Stejná situace jako u paní, která tu psala přede mnou.
Dobrý den, mám dotaze ohledně smlouvy s modelingovou agenturou. Bláhově jsem jim zaplatila 8000 na book s tím, že mi to po první zakázce vrátí. Už jsou to tři měsíce a zakázku jsem žádnou nedostala. Co mě však překvapilo je zjištění, že ve smlouvě na vyhotovení booku za těch 8000 mám jako "dodavatele" ředitele agentury Tekane Robina Hlouška, přičemž člověk který se mnou smlouvu podepsal nebyl zmíněný pan Hloušek ale nějaký Kamil Šedivý, za pana Hlouška se vydával. Můžete mi říct jak můžu své peníze dostat zpět? Jestli to vůbec půjde? Děkuji
Dobri den chtel jsem se zeptat odkud jste daval jsem taky penize jedne fotomodelingoce agentuře jmenem art-company.cz jednal semnou celou dobupan Kamil šedivy ale firma je zapsana na Karla černocha s opavy děkuji za odpoved
Dobrý den,
pročtěte si pořádně smlouvu. Nepůjde-li v ní o zprostředkování práce, že tedy půjde o zhotovení tzv. booku, nebudou šance na získání peněz nijak velké. V takovém případě by totiž firma splnila to, k čemu se zavázala.
Majitel firmy může uzavíráním smluv pověřit některého zaměstnance, takže ani tady moc šancí nevidím.
Máte-li podezření na trestný čin (podvod), obraťte se na polici. (Můžete nějak dokázat, že se za p. Houška vydával někdo jiný, máte ev. nějakého svědka?)
Dobrý den, hledala jsem informace o Prezentační a propagační agentuře z Karviné a našla jsem i tyto příspěvky. Můžete mi, prosím, někdo sdělit, odkud ten pan Šedivý tehdy pocházel a kde prováděl sepisování smluv? Vidím, že tady tyto příspěvky jsou už staršího data, ale my máme s jistým panem Šedivým taky zkušenost. Naštěstí jsme nic nezaplatili a od smluv odstoupili, ale dostalo se nám "vyčíslení nákladů" za odstoupení a zmařenou zakázku ve výši cca 160000,-Kč...a že pokud nezaplatíme, tak nastoupí rozhodce a popř.exekuce.Dali jsme celou věc právníkovi. Viděla jsem, že tady se pohybují ty částky "jen" kolem 6-8tis.,a po nás chtěli za fotokatalogy necelých 50tis. Byla bych proto ráda za jakoukoliv informaci, jelikož mám dojem, že se jedná o toho stejného p.Šedivého..a protože zjišťuji, že podvedených lidí je více tak zvažujeme možnost podání trestního oznámení. Děkuji.
Dobrý den,
mám ten stejný problém jako vy. Prosím Vás, mohla byste mě kontaktovat na e-mail kmzs@seznam.cz. Věc zde nechci rozebírat. Děkuji s pozdravem KMZS.
Dobrý den, dnes jsem se připojila do diskuse se stejným problémem. Již jste celou věc vyřešili?
Tak jsem obdržela sms,kde mě MA kontaktovala jako modelku náhradnici... ozvala jsem se jim přes email a chtěla jsem vědět něco víc.Po dvou dnech mi poslali hned smlouvu...:-)no, přišlo mi to celkem podezřelé,že nechtějí vidět ani fotografie a kde na mě vůbec přišli,nikam jsem se přitom nehlásila :-)
Tak jsem začala hnedat na internetu kde jsem objevila pouze pana Šedivého a tuto diskuzi :-)Tak jsem se rozhodla,že u této MA to raději ani nebudu zkoušet :-)
Máte moji hlubokou poklonu za takovou jasnozřivost. Já jsem tak chytrá nebyla a kdoví jak to dopadne
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com