Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.
Již zde byl tento dotaz zodpovězen, ale přeci... Pracuji v potravinářském podniku jako seřizovač u balících strojů. Zaměstnavatel nám zakazuje pít jakékoliv nápoje na pracovišti. Chci se zeptat, zda na toto má právo, nebo který konkrétní paragraf v Z.P. toto upravuje.
Dobrý den,dnes nám zaměstnavatel oznámil že odedneška máme zakázáno mít na dílně u strojů láhve s pitím.Není to žádné hygienické prostředí aby tam pití nemohlo být.Pracuji u mašin kde mám ruce pořád od oleje.
Chci požádat o odpověď jestli na to má zaměstnavatel právo.Na dílně máme sice klima ale to věčně nejede a je tam každý den strašné vedro.Můžeme se proti zákazu nějak postavit nabo nám může zakázat pití?Oznámil nám že máme mít vše ve skříních ale já mám skříňku na druhé straně budvy (cca 250mm) a když do ní jdu tak mi vynadá že nejsem na pracovišti.Nevím jak se mám zachovat na co mám právo.Předem děkuji za odpověď
Dobrý den, zákaz požívání nealko nápojů na pracovišti není správný. Něco tak samozřejmého Vám zaměstnavatel zakazovat nemůže. Pokud ovšem bude na tomto nesmyslném opatření trvat, budete muset kontaktovat inspektorát práce.
Naopak je to zaměstnavatel, kdo je povinen vytvářet bezpečnost a ochranu zdraví zaměstnanců při práci a to včetně dodržování pitného režimu. Zákon navíc stanoví povinnost zaměstnavatelů poskytovat zaměstnancům na pracovišti přístup k pitné vodě.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com