Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
Zdědili jsme úvěr po tatínkovi. Platili jsme pravidelně měsíčně smluvenou částku i po úmrtí otce. Nyní chceme úvěr předčasně doplatit. Po telefonu mi banka sice sdělila na základě mého dotazu výši, kterou tedy máme zaplatit. Částka se mi zdála velká a tak jsem tam zavolala znovu s tím, že se mi zdá, že jsou v tom na 100% i úroky. (násobila jsem měsíční splátku s počtem měsíců, které máme ještě platit a vyšla mi stejná částka, jakou mi sdělili). Bylo mi zodpovězeno, že dědic je povinen zaplatit částku i s úrokem, bez ohledu, zda bude platit měsíčně následujících 2 a půl roku a nebo zda to zaplatí o 2 a půl roku dřív. Tak prostě zaplatí ve výsledku dědic stejně. Je takovýto postup správný? Předem děkuji za vaši odpověď. Hezký den.
Dobrý den, na to se musí zrevidovat smlouva o úvěru, nemohu vědět o co se firma opírá a na základě čeho postupuje. Dříve si totiž firmy mohly dopočítat úrok za celou dobu, i když bylo splaceno dříve. To již dnes nemohou a úroky musí počítat jen ke dni splacení, ale zase to dohánějí všelijakými poplatky za předčasné splacení apod. Půjčovatelé si tak kryjí ztráty, které jim ušlými úroky vzniknou.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com