předčasné splacení zděděného úvěru - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

předčasné splacení zděděného úvěru

Markéta Hl, 28.08.2008 21:04:25

Dobrý den,
Zdědili jsme úvěr po tatínkovi. Platili jsme pravidelně měsíčně smluvenou částku i po úmrtí otce. Nyní chceme úvěr předčasně doplatit. Po telefonu mi banka sice sdělila na základě mého dotazu výši, kterou tedy máme zaplatit. Částka se mi zdála velká a tak jsem tam zavolala znovu s tím, že se mi zdá, že jsou v tom na 100% i úroky. (násobila jsem měsíční splátku s počtem měsíců, které máme ještě platit a vyšla mi stejná částka, jakou mi sdělili). Bylo mi zodpovězeno, že dědic je povinen zaplatit částku i s úrokem, bez ohledu, zda bude platit měsíčně následujících 2 a půl roku a nebo zda to zaplatí o 2 a půl roku dřív. Tak prostě zaplatí ve výsledku dědic stejně. Je takovýto postup správný? Předem děkuji za vaši odpověď. Hezký den.

Re: předčasné splacení zděděného úvěru

Mgr. Oldřich Topka, 11.09.2008 16:48:37

Dobrý den, na to se musí zrevidovat smlouva o úvěru, nemohu vědět o co se firma opírá a na základě čeho postupuje. Dříve si totiž firmy mohly dopočítat úrok za celou dobu, i když bylo splaceno dříve. To již dnes nemohou a úroky musí počítat jen ke dni splacení, ale zase to dohánějí všelijakými poplatky za předčasné splacení apod. Půjčovatelé si tak kryjí ztráty, které jim ušlými úroky vzniknou.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »