nedodržení smlouvy o pronájmu sálu - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nedodržení smlouvy o pronájmu sálu

vladimir velikovský, 28.08.2008 17:46:46

Dobrý den,
firma se mnou uzavřela smlouvu na pronájem sálu v mém hostinci za účelem předváděcích akcí. Ve smlouvě je konkrétně uvedeno počet míst k sezení, datumy pronájmu(celkem 18dní)a snídaně za stanovenou cenu a částka KČ za každý den pronájmu.
Když mělo dojít k realizaci, firma tyto zájezdy odvolala z důvodů nenaplnění kapacity jejích autobusů.
Tímto mi vznikla škoda s rezervací sálu, jeho přípravou, a nákupem surovin na přípravu snídaní.
Prosím Vás o radu, jestli mám nárok požadovat náhradu za zbytečně vzniklé náklady na základě podepsané smlouvy, a jaký je nejlepší postup můj nárok vůči firmě uplatnit.
Ještě se chci zeptat, do které kategorie práva tato smlouva o pronájmu patří-je to obchodní nebo občanské právo. Já jsem FO podnikající a firma S.R.O.
Děkuji předem za Vaši odpověď.
Zdraví Vladimír Velikovský

Re: nedodržení smlouvy o pronájmu sálu

Mgr. Oldřich Topka, 11.09.2008 16:43:05

Dobrý den, nájem prostoru je smlouvou občanskoprávní. Sankce za nenaplnění smlouvy a postup v případě nevyužití sálu, měly být obsaženy přímo ve smlouvě. Pokud nejsou, nemůžete si žádné sankce nárokovat.
Ovšem možnost požadovat náhradu škody, za to, že nevyužil sjednané plnění (a včas Vás neupozornil na to, že jej nevyužije) by mělo být možné.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »