Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
firma se mnou uzavřela smlouvu na pronájem sálu v mém hostinci za účelem předváděcích akcí. Ve smlouvě je konkrétně uvedeno počet míst k sezení, datumy pronájmu(celkem 18dní)a snídaně za stanovenou cenu a částka KČ za každý den pronájmu.
Když mělo dojít k realizaci, firma tyto zájezdy odvolala z důvodů nenaplnění kapacity jejích autobusů.
Tímto mi vznikla škoda s rezervací sálu, jeho přípravou, a nákupem surovin na přípravu snídaní.
Prosím Vás o radu, jestli mám nárok požadovat náhradu za zbytečně vzniklé náklady na základě podepsané smlouvy, a jaký je nejlepší postup můj nárok vůči firmě uplatnit.
Ještě se chci zeptat, do které kategorie práva tato smlouva o pronájmu patří-je to obchodní nebo občanské právo. Já jsem FO podnikající a firma S.R.O.
Děkuji předem za Vaši odpověď.
Zdraví Vladimír Velikovský
Dobrý den, nájem prostoru je smlouvou občanskoprávní. Sankce za nenaplnění smlouvy a postup v případě nevyužití sálu, měly být obsaženy přímo ve smlouvě. Pokud nejsou, nemůžete si žádné sankce nárokovat.
Ovšem možnost požadovat náhradu škody, za to, že nevyužil sjednané plnění (a včas Vás neupozornil na to, že jej nevyužije) by mělo být možné.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com