Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den! Jsem předsedkyní malého SV-pouze 12 b.j., 9 b.j. vlastní lidé nad 70 let, více jak polovinu roku byty neužívají /pobývají v léčebnách, nemocnicích, u dětí/, 1 byt je celoročně prázdný, dědicové ho využívají max 14 dnů v roce celkem k rodinným setkáním při společných návštěvách hrobu. Zajímalo by mě, lze-li zabezpečit, aby nemusili platit zálohy na služby spojené s nájmem bytu (spol. el. a studená voda-odp. vodoměry instalovány nejsou, protože je to tech. náročné-byly by nutné vždy 2/b.j. a zatím není ani dost fin. prostředků). 150,-/os./měs. je zbytečný výdaj a příspěvěk ostatním, za 6-8 měsíců slušná částka, kterou by mohli ušetřit. Správce tvrdí, že i v prázdném bytě se musí platit za 1 osobu celý rok. Ideální by bylo podle skutečnosti nahlásit k 31.12. počty osob v příslušných měsících. Lze to? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, pokud byt neužívají, pak by si měli se SVJ dohodnout, že zálohy platit nemusí s výjimkou doby, kdy je byt užíván. Ale jsou zde i jiné platby, které by měl odvádět bez ohledu na užívání bytu (např. fond oprav), protože jinak by je za něj museli doplácet ostatní vlastníci, na které se jeho nedoplatky rozpočítají.
Děkuji, pevným platbám rozumím,jde mi pouze o služby, zálohy na ně lze předepsat na celý rok, a nakonec po vyúčtování je lze vrátit, a nikdo se jim ani nebrání. Ale jde mi o to, zda je správce povinen provést vyúčtování služeb dle osob/měsíců dle skutečnosti, když seznam k 31.12. od výboru SVJ dostane. Převážnou většinu spotřebovaných m3 a kWh tak pak zaplatí ti, kteří b.j. užívali celoročně. Má takové řešení oporu v zákoně, vyhl. atp. nebo může pouze rozhodnout výbor?
Dobrý den,prosím o radu.Maminka je v psychiatrické léčebně a v součastné době se vyřizuje umístění do domova důchodců.Maminka má byt v osobním vlastnictví.Můžu za ní vyřídit prodej bytu a jakým způsobem. Děkuji
Na tohle jste již odpověď dostala! Na rozdíl od většiny tazatelů, kteří respektují pravidla a nevkládají stejné dotazy opakovaně, Vy tohle nedodržujete. Takže to příště neopakujte.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com