Povolávací rozkaz na vojenský výcvik - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Povolávací rozkaz na vojenský výcvik

jiri jilek, 27.08.2008 13:32:44

Dobrý den,
pracuji v jedné stavební firmě od 1.7.08 tzn,že jsem stále ve zkušební lhůtě,která skončí dne 30.9.08.Stal jsem se členem aktivní zálohy ministerstva obrany a na 1.10.08 mi přišel povolávací rozkaz z KVV(krajske vojenské velitelství),že jse mám dostavit na vojenský výcvik,který vzhledem k tomu,že jsem neabsolvoval zákl.vojenskou službu potrvá cca 8 týdnů.Zajímalo by mne jestli zkušební doba vyprší dne 30.9.08 nebo až 1.10.08.Obávám se totiž ,že zaměstnavatel nepřistoupí na tak dlouhou pracovní indispozici a kdyby se vztahovala zkušební doba i na den nástupu na vojenský výcvik tj.1.10.08 myslím,že zřejmě se mnou ukončí prac.poměr.Něco jiného by bylo kdyby mi skončila zkušebka už 30.9.08.ovšem zas je problém v tom,že nevím kdy to mám zamestnavately zdělit.Ze zákona má povinnost mne uvolnit neboť jde o službu vlasti.
Děkuji za zpracování dotazu

Re: Povolávací rozkaz na vojenský výcvik

Mgr. Oldřich Topka, 01.09.2008 14:05:09

Dobrý den, ze ZP nevyplývá, že by zaměstnavatel nemohl zrušit PP ve zkušební době, i když budete na cvičení. To platí až poté, co skončí zkušební doba. V době vojenského cvičení totiž nesmí zaměstnanec, který se ho účastní, dostat výpověď.
Jinak se počítání času řídí podle občanského zákoníku a konec 3-měsíční doby připadá na den, který se číslem shoduje se začátkem běhu události. ZD u PP, který vznikl dne 1.7.2008 by tedy měla končit uplynutím 01.10.2008. Pokud budete na cvičení, pak to bude posunuté na den Vašeho návratu.
Optimální bude najít se zaměstnavatelem dohodu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »