trvalý pobyt - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výpověď nájemní smlouvy

Tomáš Heřmánek, 14.05.2008 21:21:12

Dobrý den,
Momentálně bylíme v nájmu u majitele, se kterým máme sepsanou smlouvu na určitý nájem. S dovětkem Měsíční zálohy a služby, spojené s užíváním bytu(elektřina+plyn+voda) jsou již započítány v měsíční platbě nájmu a nebudou nájemcem vyúčtovány. Dá se tedy říci že pokud po nás majitel žádá doplacení určité částky na těchto službách nemá právo je na nás požadovat? Dle mého názoru měl být obezřetnější a pokud věděl že inkaso bývá větší než původně zamýšlel, tak měl dodatkem ke smlouvě zvýšit nájem.? (podotýkám, že celké náklady jsou z dokladů BD cca 1500kč na měsíc, majitel platil cca polovinu.Stačilo přijít na začátku oku s novou smlouvou a nedělal bych mu žádné problémy.)

DOTAZ OHLEDNĚ VYUŽÍVÁNÍ BYTU

LIBUŠE CHALUPOVÁ, 14.05.2008 20:55:04

Chtela bych se zeptat.Ziju s druhem s kterym mam deti,ale nezdrzuje se doma a nesplnuje rodicovske povinnosti.Ja jsem najemnikem bytu a on je tu jen jako podnajemnik ale ma zde trvaly pobyt.Je mozne ho vystehovat z bytu a odhlasit mu trvaly pobyt?Dekuji nashledanou Chalupova

Re: DOTAZ OHLEDNĚ VYUŽÍVÁNÍ BYTU

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 16.05.2008 11:25:23

Dobrý den,
ano, to možné je, ale úkony k tomu může učinit pouze vlastník bytu jako pronajímatel nikoli Vy.

Právo na užívání bytu

Renata Kolovratníková, 14.05.2008 18:15:59

Prosím o radu.Jsem majitelka bytu. Svému příteli jsem dovolila zde bydlet - bez trvalého bydliště. Doslechla jsem se, že mým souhlasem má automaticky uživatelské právo k bytu a pokud nebude chtít nemusí se vystěhovat ani když já budu chtít. Chci vědět, zda je to pravda a co by se stalo, kdybych zemřela a on, ač není v závěti by mohl, dělat problémy s vystěhováním mým dětem. Moc díky

Re: Právo na užívání bytu

Milada Minářová, 15.05.2008 06:38:08

Trvalé bydliště nezakládá žádné právo k užívání bytu. Pokud je jen přítel a není manžel, nemá nárok na byt. Ale problémy dělat může, i když není přihlášen k trvalému pobytu.

právo užívání bytu

Petra Frydecky, 17.02.2008 18:02:12

Dodrý den, prosím Vás o radu, zda je možné po zemřelém otci, který měl uživatelské právo k obecnímu bytu, převést toto právo na dceru, či vnučku. Obě s ním žily ve společné domácnosti, bez jakékoliv evidence.
Děkuji

Trestní oznámení

Jitka Kuběnová, 11.02.2008 09:09:04

Prosím o radu zda mohu podat trestní oznámení na svého bratra, který po smrti matky velmi ochotně převzal na starost bankovní účet mého otce, tento je po menší mozkové příhodě žije sám v bytě, je schopen se o sebe postarat, ale je velmi flegmatický. Náhodou jsem zjistila jsem, že všechny otcovy našetřené peníze vždy na konci roku bratr převádí na svůj účet (čistí účet) což dělá cca 100.000,- a to prý bez souhlasu otce. Ten ani nemá kartu a nezná svůj pin a všechny výpisy a doklady o účtu jsou u bratra doma. Děkuji za odpověď.

Re: Trestní oznámení

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 11.02.2008 17:08:46

Dobrý den,
ano, možné to je. Pokud bratr vědomě zneužívá otce, mohlo by se jednat o trestný čin.

trvalý pobyt

Kožíšková, 16.01.2008 12:13:59

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak možno přehlásit osobu, která je trvale hlášena na obecním úřadě, přehlásit na úřad v jiném městě. Bylo nám řečeno, že to automaticky nejde, musí se nejdříve v tom městě přihlásit do bytu. Po jaké době lze toho člověka odhlásit z bytu zase odhlásit, aby měl na to nárok. Děkuji

trvalý pobyt

Adéla, 24.10.2007 17:19:06

Dobrý den, prosím o radu. Sestra se rozvedla s manželem slovenského původu. Muž se odstěhoval z bytu, protože je sestry. Mají spolu dvouleté dítě(zůstalo s matkou). Sestra muže do bytu přihlásila k trvalému pobytu a v tom je ten problém. Teď po rozvodu by ho ráda odhlásila. Byt je majetkem družstva. Sestra se byla informovat na cizinecké policii, kde je muž přihlášen a chtěla ho z bytu odhlásit, ale tam jí řekli, že to ona udělat nemůže, jen ten dotyčný sám. Ale on nechce nebo ani nemá jiné trvalé bydliště(podnájem). Je nějaká možnost, jak ho odhlásit? Má dohodu od rozvodového soudu, že se musel k určitému datu odstěhovat a tak má důkaz, že tam nebydlí. Všude se píše, že vlastník může za určitých podmínek přihlášeného člověka odhlásit,ale platí to i pro cizince žijící tady?
Děkuji moc za radu.

Re: trvalý pobyt

Petr Novák, 28.10.2007 08:57:58

Dobrý den, doporučuji zajít na příslušný městský úřad vašeho tr. bydliště a vše projednat s pracovnicí, která má nastarosti řešení přestupků. Ta by měla na základě vaší žádosti udělat správní řízení o zrušení trvalého pobytu. To je v případě vlastnictví bytu, případně se domluvit jak postupovat. Mohou vám totiž hrozit i exekuce, jelikož máte společnou domácnost podle obča. průkazu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »