Obecní byt - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

rada

Zuzana Mudrová, 26.08.2008 07:28:34

Dobrý den,
podle §22,odst.1, zákona č. 72/1994 nám nabídly převod bytu, tuto nabídku jsme 3.3.2008 odsouhlasily a podepsaly.Oslovily jsme stavební spořitelnu u které jsme si vyjednaly úvěr.Vlastník bytu měl výhrady k zástavnímu právu a již dva měsíce se toto řeší./v podstatě bez nás, mezi vlastníkem a stavební spořitelnou/. Jenže čas kvapí a půlroční lhůta konči 3.9.2008.Vlastník bytu nám včera doručil kupní smlouvu a návrh na vklad vlastnického práva k nemovitosti. Poprosila bych o radu jak postupovat dále. Máme podepsat kupní smlouvu do termínu 3.9.2008 nebo čekat až se vyřeší zástavní smlova mezi vlastníkem a stavební spořitelnou, nebo odeslat písemné prohlášení, že byt koupíme hned jak se vyřeší zástavní právo. Děkuji za odpověď Zuzana Mudrová

Re: rada

Mgr. Oldřich Topka, 26.08.2008 14:31:17

Dobrý den, tohle je věc, kterou máte řešit především placenými právními službami. Kupujete byt za statisícové až milionové sumy a při tom se obracíte na bezplatnou poradnu.
Právník by Vám měl zrevidovat smlouvy včetně toho, aby byl dán jasný závazek vlastníka, že do určité doby bude cizí zástavní právo zrušeno a nemovitost bude čistá. Bez znalosti znění smluv nelze být konkrétnější.

Obecní byt

Eliška Prášková, 25.08.2008 23:35:24

Dobrý den,asi před třemi lety jsem se dohodla se sousedkou že budu užívat její obecní byt který měla v pronájm,společně s obecním úřadem jsme nakonec na 1 rok uzavřeli jakousi smlouvu že ona se stará o svou nemocnou matku a já ji po tu dobu budu udržovat byt,ona mi ústně přislíbila že byt budu moct užívat déle,že smlouvu po roce prodloužíme.Po roce smlouvu nechtěla prodloužit.My jsme v bytě zůstali s .Nyní chce byt vrátit úřadu protože koupila s nastavájicím manželem RD,a dále má variantu pro mě,že by nějak přes známého zařídila fiktivní výměnu a já bych jí měla dát 100000(asi jako odstupné)!+výlohy.Já ten byt chci narodila jsem se tady.Otázka je,co můžu dělat,prakticky neoprávněně užívám 2 roky byt a jen ten jeden rok to bylo s vědomím úřadu,je nějaká byť jen teoretická možnost že se k tomu bytu dostat nějakou normální legální cestou?

Re: Obecní byt

Mgr. Oldřich Topka, 26.08.2008 14:25:36

Dobrý den, vlastníkem a pronajímatel bytu je obec, takže pokud máte zájem o tento byt a sousedka ho plánuje uvolnit, pak to řešte s obcí a ne sousedkou. Ta je pouze nájemcem a nemůže si diktovat žádné podmínky.

Re: Obecní byt

Eliška Prášková, 26.08.2008 18:11:53

Děkuji za odpověď,ale mám ještě jeden dotaz obecní úřad má tedy právo mě vystěhovat, když se půjdu nahlásit že ten byt obývám na černo.Existuje nějaká zákonem stanovená lhůta kterou bych případně mohla dostat k vystěhování?Nebo mě mohou vyhodit ihned? Samozřejmě veškeré účty platím a nedlužím ani korunu (ale platím je pod jménem oné paní).Děkuji.Určitě už je to poslední otázka.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »