rozvod v tehotenstvi - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

podanný již rozvod, exekuce manžela na mě-jak se bránit?

Vendula Ulmannova, 20.01.2009 22:48:43

Dobrý den,
žádost o rozvod jsem již podala 01.09.2008 k soudu v Lbc.Koncem září mi přišla odpověd ze soudu,že to přeložili k soudu do Jbc,jelikož jsme tam měli společné bydliště.I když já jsem NIKDY v Jbc trv. adresu neměla a svatba byla taky v Lbc,tak mě to velmi překvapilo,že to předali do Jbc.A od té doby je to mrtvý bod!Doufala jsem,že bude alespoň 1. stání rozvodu než porodím (jsem nyní v 33.týdnu),ale asi se toho nedočkám.Či je možné,že bude soud do konce února?Jakou má vlastně soud nejd. čekací lhůtu?Teď 16.01.09 jsem na mé trvalé adrese u matky,měla exekuci,která je manžela a je z roku 2005,to jsme se vůbec ani neznali!ALE..bylo tam napsáno manželovo jméno a pod ním i moje!A já na sebe žádnou exekuci NEMÁM!!Poznali jsme se 06.01.07,svatba byla 03.08.07,nemáme BOHUŽEL sepsanou předmanželskou smlouvu,o jeho dluhách a exekucích jsem neměla vůbec ponětí,zjistila jsem je až po svatbě!Jak je možné,že jsem na té exekuci napsaná taky?Jak se mám prosím bránit?A postupovat?Děkuji.Venda

rozvod v tehotenstvi

Vendula U., 25.08.2008 18:39:11

Dobry den,
prosim o radu,jak se postupuje se sepsanim zadosti o rozvod v pripade jeste nenarozeneho ditete?Mam uvadet tu to skutecnost do zadosti,ci ne?Nez se vse ale dostane k soudu,budu uz tesne pred porodem,ci uz s mimcem.Termin mam zacatkem brezna 2009.Jak mam sepsat tedy zadost?Na dohode se s manzelem nedohodneme,jsme manzele 1 rok a skoro mesic.Manzel mi chce dite vzit,ze se nebudu o nej umet postarat,jelikoz jsem mlada 1985,coz je naprosta blbost.Chce ho do pece,ci aby jsme za kazdou cenu byli spolu.Chci se rozvest,jelikoz mi manzel zatajil pred snatkem sve dluhy a exekuce,s kterymi nic nedela,je naprosto laksni.K tomu je cholericky zarlivec a privlastnuje si me jako majetek.Vzali jsme se z blbosti,zamilovanosti,sleposti po pul roce znamosti!Ted mi vyhrozuje,ze nevim,ceho je schopnej a ze budu litovat,ze se chci rozvest,aj.3x me uz uderil,jen facku,pry vychovnou.Chtela bych uz klid.Ale bojim se,ze mi pak muze dite vzit.Co mam vse udelat,abych o dite neprisla?Dekuji.Venda

Re: rozvod v tehotenstvi

Mgr. Oldřich Topka, 03.09.2008 13:44:01

Dobrý den, navštivte oddělení sociálněprávní ochrany dětí na městském úřadu, tam Vám poskytnou potřebnou asistenci ohledně práv dítěte. Toho, že by Vás o dítě připravil se bát nemusíte, zvláště pokud půjde o čerstvě narozeného potomka, který potřebuje v první řadě mateřskou péči. Návrh na rozvod podat můžete s tím, že jste sice těhotná, ale zatím se žádné dítě v manželství nenarodilo. Svěření do péče a výživné k nezletilému dítěti se pak bude řešit po porodu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »