Porušení zákoníku práce? - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Výpověd a čerpání řádné dovolené

Petr Forst, 25.08.2008 17:08:46

Dobrý den, rád bych Vás požádal o radu,
Před několika dny mi zaměstnavatel v jeden den předal 3 vytýkací dopisy. I když jsem s jejich obsahem a obviněními nesouhlasil bylo mi sděleno, že je to pouhé varování před Výpovědí z PP. Posléze jsem se od vedoucího směny dozvěděl, že moje pracovní pozice se bude rušit v rámci ušetření firemního rozpočtu. Ze strachu před dalšími nepříjemnostmi jsem dnes 25.8.2008 podal výpověď z PP a to k 1.9.2008. Od 1.9.2008 mám nastoupit řádnou dovolenou a tak jsem požádal zaměstnavatele o její potvrzení. Pouze ústně mi řekl, že pokud jsem si ji nahlásil a vím kdy, nepotřebuji jeho potvrzení. (Dovolenou jsem si pochopitelně řádně nahlásil již červnu.) Mám obavy, že odejdu-li na dovolenou a můj zaměstnavatel mi to zapře nastanou mi další potíže, které mohou vyústit až do finančních postihů.
Ještě jednou děkuji za radu pokud to půjde.

Re: Výpověd a čerpání řádné dovolené

Mgr. Oldřich Topka, 01.09.2008 16:24:25

Dobrý den, popsal jste to důkladně, ovšem zapomněl jste uvést, na co se vlastně chcete ptát.
Nemohu předpovídat, jestli a co bude zaměstnavatel podnikat. Preventivně neuděláte nic, teprve až za Vámi přijde s nějakým postihem, budete se muset začít bránit.

Porušení zákoníku práce?

Olga Novotná, 25.08.2008 12:59:33

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda můžu dát okamžitou výpověď z důvodu toho, že mi zaměstnavatel nikde neudal výplatní termín a výplatu mi posílá podle toho, kdy si "vzpomene". S jednou výplatou musím "vyžít" třeba i 7 týdnů. Už teď s jistotou vím, že mi zaměstnavatel nepodepíše dohodu. V úvahu přichází standardní výpověď s dvou měsíční výpovědní lhůtou, ale to bych nechtěla. Zaměstnavatel mi také slíbil, že po ukončení zkušební doby mi dá určitý plat, na kterém jsme se domluvili. Mzdový výměr na tento plat mi nevystavil a poslední výplaty jsou pouze v té hodnotě, kdy jsem naposledy podepisovala mzdový výměr (na nižší částku - plat se mi zvedal po měsíci). Myslíte, že bych měla šanci z od mého zaměstnavatele "utýct" co nejdříve? Děkuji za odpověď.

Re: Porušení zákoníku práce?

Mgr. Oldřich Topka, 01.09.2008 16:21:13

Příště se nejprve seznamte s pravidly a nevkládejte stejný dotaz několikrát! Na tohle Vám již bylo odpovězeno.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »