Dědictví po rodičích - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dedictvi a exekuce

Jarmila Bartosova, 03.09.2008 20:22:46

Dobry den,potrebovala bych zjistit jak je to s dedictvim a exekuci.Po smrti mamky bych mela mit narok na cast baraku,ktery s rodici obyva i bratr ale mam exekuci na plat a majetek a bratr se obava ze kdyz se dedictvi nevzdam ze prijde exekutor k nim.Chci se dedictvi teda vzdat ve prospech dosud zijiciho otce ale bojim se ze kdyz se jednou vzdam dedictvi tak az vyresim svou situaci a pokud by pak umrel i otec ze uz bych nemela narok na nic.A jeste otazku..zapocitava se dedictvi do spolecneho jmeni manzelu pri rozvodu?.Dekuji

dědictví

Zuzana Tischlerová, 03.09.2008 12:45:15

Moje matka je ze čtyř sourozenců.Po smrti rodičů byl dědickým řízením rozdělen dům pro každého 1/4.Domluvili se,že dům prodají a peníze si rozdělí.Dům je na Slovensku,matka žije v Čechách.Je to již 8 let a stále nic nemá,neboť jeden ze sourozenců odmítl prodej,začal tam hospodařit.Na vyplacení ostatních nemá finance,domluva s ním žádná.Máma vzhledem k svému zdravotnímu stavu nemůže jezdit stále na Slovensko a neví si už rady.Dá se věřit,že se svého dědictví domůže?Co má dělat,je nějaká možnost?

Re: dědictví

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 04.09.2008 08:43:00

Dobrý den,
ale matka svůj podíl z dědictví má - je podílovým spoluvlastníkem nemovitosti. Pokud to chce změnit, ať se dohodne i s ostatními a jestliže dohoda nebude možná, může podat soudu žalobu na zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví k nemovitosti.

Dědictví po rodičích

Kateřina Březová, 25.08.2008 11:35:47

Dobrý den, potřebuji poradit ohledně nemovitosti mých rozvedených rodičů - po téměř 12 letech od jejich rozvodu není stále vypořádáno SJM, rodinný statek o velké hodnotě (cca min. 6 mil.), otec si založil novou rodinu (2 děti) a vypadá to, že nemá zájem o tuto nemovitost, matka s bratrem zůstali v rodném domě, ale bohužel i přes mé dlouholeté opakované snahy o pěkný rodinný vztah s nimi mě opakovaně vyhazovali (mám tam trvalé bydliště), dokonce vyhrožovali zabitím, když se neodstěhuji, mám 10l syna, jsem rozvedená, bydlím nyní na podnájmu, jejich vztah ke mě odporuje dobrým mravům, ale není již v mých silách to nijak napravit - každopádně nechci přijít o svůj zákonný podíl na této rodné nemovitosti - můj dotaz je, jak nejlépe tuto situaci vyřešit pro mě, ještě za života mých rodičů - např. darování otcova dílu mě?, žaloba k soudu o vyplacení podílu apod.? děkuji předem za Vaši odpověď

Re: Dědictví po rodičích

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 25.08.2008 11:39:01

Dobrý den,
nechápu, jak toto chcete řešit - na podíl na nemovitosti máte nárok max. po smrti některého z rodičů a těžko tak tuto věc budete řešit nyní.
Dům je rodičů a je zcela na nich, jak se rozhodnou s domem naložit.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »