dluh po matce - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dluh po matce

tomáš blažek, 25.08.2008 10:06:00

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat,jak se postupuje v následujícím případě.Na jaře mi zemřela matka,jsem jediný syn.Otec již nežije.Při vypořádání dědictví po něm se zavázala mi vyplatit 100tisíc,které mi do své smrti nevyplatila.Matka vlastnila chatu za 300tisíc.Nyní se do dědicví přihlásil věřitel - druh matky s údajným dluhem 300tisíc.Předložil smlouvu o půjčce splatnou za 10 let.Jak se bude nyní postupovat,když bude hodnota pasiv větší než aktiva?Jenom pro upřesnění,chaty bych se nerad zbavolal,protože k ní mám osobní vztah.Kdo pak dává věřiteli na vědomí, že jeho dluh nebude pokrytý v plné výši,ale jen do hodnoty nabytého dědictví, jak jsem z předchozích příspěvků pochopil.Zůstává v platnosti doba splatnosti na té původní smlouvě o půjčce,tedy za 10 let nebo budu muset ten dluh vyplatit hnes? Děkuji za odpověď.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »