Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.
Jsem těhotná, vedená na úřadu práce a v ochranné lhůtě 6 měsíců. Zajímalo by mě, kdybych měla brigádu,z čeho by se mi počítala výše PPM. Z minulého zaměstnání nebo z brigády? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, PPM se vypočítá z vyměřovacího základu z příjmů dosažených v rozhodné době 12 měsíců před nástupem na mateřskou dovolenou. Pokud tedy půjde o brigádu na DPČ, kdy jste účastna sociálního pojištění, pak se do výpočtu zahrne předchozí zaměstnání i brigáda. Jestli půjde jen o DPP, příjmy z ní se započítávat nebudou.
dobry den,jsem ve zkusebni době a otěhotněla jsem,nejspíš jsem jiz nastoupila tehotná.budu mit rizikove tehotenství,mam narok na nemocenskou a nemusim mit obavu,ze me vyhodi?dekuji
Dobrý den, pokud jste ve zkušební době, pak Vás mohou "vyhodit", aniž by s tím měli nějaké potíže. Pokud však zkušební doba skončí a Vy budete v PN (později na MD a RD), pak Vás propustit nemohou (s výjimkou zániku nebo přemístění zaměstnavatele).
Na nemocenskou máte logicky nárok, vždyť je Vám ze mzdy odváděno nemocenské pojistné.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com