Dědictví u životní pojistky - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dědictví u životní pojistky

Lenka Novotná, 24.08.2008 23:51:28

Manžel má z předchozího manželství dceru. Před uzavřením manželství se mnou si pořídil do svého výhradního osobního vlastnictví byt, ve kterém ted bydlíme spolu s naším společným dítětem. Vzhledem k rizikovému povolání manžela a vysokým cenám nemovitostí by mě zajímalo, zda se dá nějak do budoucna ošetřit krajní případ, kdy by manžel zemřel dříve než já a já bych musela řešit otázku spojenou s tím, že jako dědici by byli: já, naše dítě a jeho dítě z prvního manželství. Musela bych tudíž nějak řešit otázku vyplacení tohoto dítěte z dědického podílu na bytu. Dá se to nějak ošetřit dopředu? Slyšela jsem, že to lze např. nějakým typem životní pojistky, která údajně nespadá do dědictví - zřejmě ve prospěch určité osoby - mě? dcery? Zajímalo by mě, zda se to takto dá a co by ta pojistka musela splňovat. Je i jiná možnost zabezpečení tak, aby se z daného finančního produktu nebo úspor zase nemusela dát třetina tomu dítěti z př. man.? Zúžení SJM ani darování části bytu na mě dělat nebudeme

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »