nařízení exekuce - dražba nemovitosti - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Neoprávněně zasílané exekuční výměry na náš nově nabytý pozemek - exekuce se týkají bývalého majitele pozemku.

Karel a Marie Pokšteflovi, 19.12.2009 13:14:04

Dne 18.5.2009 jsme na základě kupní smlouvy zaplatili za pozemek-zahrádku v Klatovech. Pozemek patřil dvěma spolumajitelům - jeden z nich byl už předtím ve vazbě a je dosud a druhá spolumajitelka byla nezletilá osoba zastupovaná otcem. Problém nám nastal až poté, co byl pozemek zapsán na naše jméno do katastru nemovitostí na katastrálním úřadě v Klatovech. Dřívější spolumajitel pozemku ještě před vazbou nadělal dluhy, ale exekuční příkazy patrně někým byly pozdrženy do doby, než on bezproblémově pozemek prodá - jinak by totiž nemohl být na katastru převeden na nového majitel - tedy na nás a byl by pro toho člověka ve vazbě neprodejný. Teprve poté, co jsme pozemek uhradili a už byl zapsán na naše jméno začaly docházet exekuční příkazy k prodeji nemovitosti k našemu zakoupenému pozemku a jsou u našeho jména u tohoto pozemku evidovány v rubrice omezení vlastnického práva.V kup.sml. je,že k pozemku nejsou dluhy ani věc.břemena-sestavil ji práv.zástupce toho prodávajícího, který je ve vazbě

Re: Neoprávněně zasílané exekuční výměry na náš nově nabytý pozemek - exekuce se týkají bývalého majitele pozemku.

Karel Dlouhý, 19.12.2009 21:05:44

Doporučuji navštívit advokáta se všemi dokumenty.

exkuce družstevního podílu

Lenka Kadrnková, 25.10.2009 21:29:32

dobry den, Prosim o radu: nedavno jsme uzvareli smlouvu o prevodu clenskych prav v stavebnim bytovem druzstvu. Prevodce ve smlouve prohlasuje, ze nema zadne pohledavky a neni vedena proti nemu exekuce. V dalsim odstavce smlouvy je uvedeno, ze pokud je clensky podil k dni popisu smlouvy zatizen exekuci je tento prevod neni platny. Nyny jsem v situaci,kdy nevim zda proti prevodci je vedena, ci nevedena exekuci. V pripade, ze by prevodce lhal a byla proti nemu vedena exekuci, co mam udelat, abych neprisel o byt, za ktery jsem zaplatil nemalou castku a exekuce neni vedena mou vinou. Je mozny, ze bych v nejhorsim pripade zaplatil tento dluh (predpokladam max. ve vysi clenskeho podilu,tj. max 30000) a osvobodil clensky podil pred prip. exekuci? Je povinnsot SBD, aby mi nabizel toto krajne reseni a nebo SBD zaplati exekutorovi z clenskeho podilu prevodce a prevodce a me vyskrtne z clenstva? Dekuji moc za radu S pozdravem 

exekuce

Milan Trýb, 26.06.2009 15:49:20

Dobrý den,
mám dotaz manželka vlastní s mou tchyní 7/8 domu. Její nevlastní bratr který tam nežije má nějaké nesplacené dluhy a tak přijde exekutor.Prý dá jeho část do dražby. Rád bych věděl zda máme předkupní právo? Zda musíme mít při dražbě hotovost? Jdou domluvit splátky? Vyvolávací cena se odvíjí od výše dluhu nebo podle odhadu?
Předem děkuji za odpověď Milan

Dotaz k Exekuci

Pavla Bílá, 04.04.2009 13:50:26

Dobrý den potřebovala bych poradit pro svou kamarádku. Její bývalý manžel, podepsal směnku na 1 200 000 Kč o které ona vůbec nevěděla a to stihl ještě před rozvodem. Po rozvodu neudělali bezpodílove jmění manželů teď ji je exek. zabaven rod.domek ve kterém bydlí se svým 12-tiletým synem. Tento měsíc má jíž proběhnout dražba. Soud i nařizení exek. proběhlo bez ni, jen ji přišlo exek.vyrozumění a to bez práva se odvolat. Když ona se ničím neprovinila má vůbec na něco právo a nárok? Prosím poraďte mi. Kamarádka nemá práci, peníze, a teď má přijít o bydlení?? Děkuji

Re: Dotaz k Exekuci

Jitka Hrčkuláková, 13.10.2009 10:02:48

Je možné vyhlásit exekuci na nemovitost bez jejího majitele?
Jaký je potřeba doklad k vyhlášení exekuce na nemovitost? Stačí nezaplacená faktura?

Re: Dotaz k Exekuci

marcel nováček, 13.10.2009 10:39:53

1.ano
2.ano

nařízená exekuce

Vladislav Bečvařík, 07.01.2009 19:57:38

Prosím mám dotaz, manželka je spoluvlastník pozemku,kde ona vlastní 5/6 a její bratr 1/6. Na pozemek díky dluhu jejího bratra byla uvalena exekuce k prodeji.Může exekutor prodat i její část? Jak má postupovat.Vztahuje se jeho dluh i na ní? Děkuji.

Re: nařízená exekuce

Mgr. Oldřich Topka, 04.02.2009 15:16:57

Dobrý den, dluh je bratra a postihuje pouze jeho podíl, ovšem komplikace je v tom, že to může po dobu exekuce omezovat dispozici s celou nemovitostí. Dobrým řešením by bylo, pokud byste se rozhodli bratrův podíl odkoupit a vyplatit tak exekuci za bratra. Celou věc byste mohli projednat přímo s exekutorem.
Jestliže k tomu nedojde a podíl na nemovitosti mimo dražbu nekoupíte (nechcete ji, nedohodnete se aj.), dojde k dražbě. Exekutor je stejně v dražební vyhlášce povinen upozornit osoby s předkupním právem (tedy sestru), že se mohou přihlásit do dražby. Jinak je ale možné, aby podíl v dražbě koupila i jiná osoba, která nabídne nejvíc.

Odvoláni proti usnesení o příklepu

Bronislav Hrabák, 07.01.2009 19:04:25

Koupil jsem v exekuci nemovitost a povinný se proti usneseni o přiklepu odvolal.Celá záležitost šla tedy ke krajskemu soudu abude tro zdlouhavá záležitost.Chtěl jsem se optat zda je nějaká možnost odstoupit bez propadnuti kauce a popřipadě jaké jsou možnosti dostat puvodni majitele z nemovitosti.Diky

Re: Odvoláni proti usnesení o příklepu

Mgr. Oldřich Topka, 04.02.2009 15:04:17

Dobrý den, to, že usnesení o příklepu bylo napadeno odvoláním, nemá vliv na to, že jste oprávněn den po dražbě převzít nemovitost. Protože však vlastnictví přejde až právní mocí usnesení, která se zdrží řízením o odvolání, nemůžete ještě naplno vykonávat vlastnická práva a musíte počkat na nabytí vlastnictví. Teprve pak lze podat žalobu o vyklizení nemovitosti.
Odstoupení od dražby podle mého možné není, ledaže by dražba vykazovala takové vady, že by bylo možné domáhat se jejího zrušení jako celku, nikoliv ovšem proto, že bylo podáno odvolání proti příklepu.

nařízení exekuce - dražba nemovitosti

Romana Štulíková, 24.08.2008 13:41:26

Dobrý den,
prosím pomoooc.Chci koupit pozemek, v katastu nemovitostí je uvedeno omezení vlastnického práva - nařízení exekuce.Rozsudek byl majiteli/dlužníkovi zaslán v dubnu 2008, dodnes však prý nenabyl právní moci a "nedá se nic dělat."Kontaktovala jsem exekutora, který dostal na starost,řekl mi,že se prověřuje schopnost a ochota dlužníka splácet,příp.dojde-li ke dražbě. Nabytí právní moci je do 14dní, pokud mám správné informace, zde trvá čtyři měsíce...dluh za dlužníka zaplatit a "koupit tak pozemek" nemůžu - mám nějakou možnost,jak pozemek získat do vlastnictví..?Děkuji za odpověď, R. Štulíková

Re: nařízení exekuce - dražba nemovitosti

Mgr. Oldřich Topka, 26.08.2008 10:31:08

Dobrý den, sám vidíte, že situace kolem pozemku je složitá. Řiďte se tím, co Vám bylo řečeno a počkejte si, jestli nakonec půjde pozemek do dražby nebo ho budete moci vykoupit přímo od vlastníka. Jinak by jste se pouštěl do riskantního podniku.
Ale pokud by zde byla vůle se dohodnout s dlužníkem i exekutorem, pak by vyplacení z exekuce mělo být možné. Exekutor dosáhne vymožení pohledávky, dlužník setřese nějaký ten dluh a Vy budete mít pozemek. Vše záleží na vůli najít řešení optimální pro všechny.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »