Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
a zároveň vás moc prosím o radu. Jsem vlastníkem tipického dvougeneračního domu. Dům jsem dostala darem od matky za podmínky, že za ní zaplatím exekuci.Tak jak jsme e domluvily, tak se stalo. Dům vlastním již 4 roky. Matka má ale další dluhy, které neplatí, a proto se obávám z další exekuce. V 1. části domu bydlí matka - nevlastní vůbec žádný majetek a ve 2. části bydlí moje babička (matčina matka). S babičkou se stýkám, s matkou nikoliv. Babičce jsem její obytnou část zařídila.Vlastní TV, veliký mražák, mikrovlnku apod. Dále jsem do domu koupila sekačku a jiné dražší věci, od kterých mám schované doklady. Chci se zeptat zda má v případě exekuce exekutor na tyto věci právo? A může je dát k exekuci i když mu na místě prokážu že jsou věci na mé jméno, tudíž mé a nikoliv matky? Jde toto nějak ošetřit? Dále bych se chtěla informovat, zda může matka žádat o navrácení daru - domu z důvodu, že se s ní nestýkám a tudíž se o ni nestarám? Bud vám vděčná za jakoukoliv radu.
Dobrý den,
exekutor může zabavit pouze majetek, který patří povinnému. Nicméně, dokáži si představit, že až navštíví Vaši matku, že jí neuvěří, že v bytě matky umístěné věci nepatří jí, ale jsou Vaše. Tím spíše, pokud v domě nebydlíte. Jestliže by došlo k sepsání vašich věcí, musíte podat soudu žalobu na vyloučení věcí z exekuce.
Vrácení domu matka sice požadovat může, nicméně jsem toho názoru, že k tomu nemá zákonný důvod a soud by jí nevyhověl.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com