zprostředkovatelská smlouva - prolux - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

zprostředkovatelská smlouva - prolux

Andrea Miltnerová, 22.08.2008 21:45:06

Dobrý den, dne 20.8.08 jsem podepsala zprostředkovatelskou smlouvu k prodeji nemovitosti. Byla jsem oklamána a dle makléře se mělo jednat jen o nezávaznou schůzku. Bohužel v dobré víře jsem smlouvu podepsala. Dle mých dotazů na makléře nebyla smlouva exkluzivní,ale ouvej.Pravda je jiná. Nemovitost je v podílovém vlastnictví, 1/2 vlastním já, druhou manžel. Byt jsme pořídili ještě před sňatkem.Jelikož manžel, jako druhý vlastník smlouvu nepodepsal a s prodejem bytu u této společnosti nesouhlasí, domníváme se, že je neplatná . V Prolxu tvrdí, že ano a nevíme si rady, abychom nemuseli platit jejich vysoké sankce. U této RK opravdu byt prodávat nechceme. Děkuji za odpověď.Bc. Miltnerová

Re: zprostředkovatelská smlouva - prolux

Mgr. Oldřich Topka, 11.09.2008 11:18:23

Dobrý den, jako mnoho jiných jste si nenechali věc právně ošetřit a nyní řešíte problémy, které Vám z toho vznikly. Vy jste uzavřela smlouvu zprostředkování prodeje bytu, ale bez druhého spoluvlastníka. To, že je byt ve spoluvlastnictví jste jim ovšem měla sdělit anebo jste jim to možná i sdělila. Pak je chyba na obou stranách. Vy jste neměla nic podepisovat a makléř Vás měl poučit, jak by měl probíhat prodej bytu ve spoluvlastnictví.
Neznám znění smlouvy, nemohu tedy vědět jaké sankce a za jakých podmínek po Vás mohou chtít. Ale pokud by sankci uplatňovaly v souladu s tím, co jste podepsala, byť bez manžela, měli by šanci se jí domoci, třeba i soudně. Chcete-li však zjistit Vaše možnosti, budete muset za advokátem.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »