nepřevzetí doporučeného dopisu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vymáhání dluhu

Hans Umberto, 11.03.2009 18:33:37

Společnost T-mobile si najala firmu na vymáhání dluhů,který zhruba před 10 lety způsobila má dcera.Po telefonickém vyjasnění problému(před 10 lety jednalo se o odcizení mobilu na smlouvu)společnost věc uzavřela s tím,že netrvá na pohledávce.Nyní po dlouhé době se ozývá firma najatá T-mobile dopisem,jenž je adresovaný na mou dceru,která v mém bytě nemá trvalé bydliště
navíc je provdaná v zahraničí a požadují úhradu.Po informacích z médií mám obavy o svůj majetek.Ještě chci doplnit,že dopis byl doručen do schránky,ale uvintř byl uveden jako doporučený.
Předem velmi děkuji za radu!

Nepřevzetí doporučeného dopisu

Zdeněk Kučerík, 24.08.2008 18:10:35

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou. Během mé měsíční dovolené, kterou jsem trávil mimo trvalé bydliště, mi přišla výzva k převzetí doporučeného dopisu. Adresa odesílatele byla z Magistrátu města, konkrétně z Odboru dopravněsprávních činností. Předpokládám, že se jedná o nějaký dopravní přestupek, který si teď momentálně nemohu vybavit, protože s mým vozidlem jezdí více lidí. Bohužel jsem se vrátil domů až po lhůtě, která byla vymezena pro vyzvednutí doporučeneého dopisu. Můžete mi poradit, jak mám nyní správně postupovat, abych se neodostal do rozporu se zákonem?
Děkuji
Zdeněk Kučerík

Re: Nepřevzetí doporučeného dopisu

Petr Petr, 24.08.2008 19:17:36

Nejlépe bude, kdy osobně navštívíte příslušný odbor na Městském úřadě a zde si vše vyjednáte, tj. sdělíte jim důvod proč jste si příslušnou písemnost nemohl vyzvednout a zároveň alespoň rovnou zjistíte o co se jedná.

nepřevzetí doporučeného dopisu

Marie Křivová, 22.08.2008 21:13:36

Již jednou jsem se na Vás obrátila o radu, za kterou děkuji. Máme znovu problém, soused není ochotný s námi komunikovat osobne, doporučený dopis nepřebral. Jak máme dále postupovat, aby vůbec věděl, co po něm požadujeme,jedná se konkretně o vrácení pozemku, dvůr a zahrada, který je v našem vlastnictví, ale on jej užívá a má na něm postaveny různé přístřešky.Kopii doporučeného dopisu jsme předali na OÚ a své požadavky vůči sousedovi poslali rovněž na Mě úřad, stavební odbor.Tento náš postup je pouze odezvou na jeho věčná udávání a stížnosti na Městský úřad, Krajský úřad /kolaudační rozhodnutí - stolařská dílna- v tomto případě jsem Vás již prosila o radu/.Jaká je šance, že pozemek nám soused vrátí a jaký by měl být náš další postup? Dopis nepřeberou, což mi dneska řekla sousedka, promluvit si není možné, vždy před námi utíkají. Tak jak dál? Moc děkuji za radu a přeji krásný den.

Re: nepřevzetí doporučeného dopisu

Jiří Pícha, 11.03.2012 11:05:56

Dobrý den,mohu považovat vrácený doporučený dopis za doručený? Pokud ano, podle jakého paragrafu tomu tak je a pokud ne, tak jak mám postupovat s jeho doručením, když, kromě adresy, kterou dotyčná osoba uvedla u soudu, nemám s touto osobou jinou možnost kontaktu. Předem děkuji za informaci a přeji hezký den.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »