Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, prosím o radu, jak postupovat v této situaci: v exekuční dražbě jsem nabyl auto a mám potvrzení od exekutora, že jsem majitelem vozu. K vozu jsem dostal pouze malý TP. Povinného ze zmíněné exekuce jsme neznal, ani jsem nepátral po detailech ohledně vozu, protože jsem auto vydražil v dobré víře, že budu majitelem. Při snaze zaregistrovat auto na sebe, jsem se na dopravním inspektorátu dověděl, že auto na mě nezaregistrují, protože auto nepatřilo povinnému, ale leasingové společnosti, a že musím od leasingové společnosti získat plnou moc resp. souhlas s odhlášením. Ačkoliv jsem leasing. spol. nekontaktoval, je zřejmé, že mi vstříc nevyjdou a žádnou spolupráci očekávat nelze, protože se budou snažit získat auto zpět. Od exekutora jsem se dověděl, že ani povinný (provozovatel auta) ani leasing. spol. (původní vlastník auta) nepodali vylučovací žalobu, auto tedy bylo vydraženo a já jsem vlastníkem auta. Jak tedy dále postupovat, abych mohl s autem nakládat jako vlastník? Děkuji.
Dobrý den, jestli bylo vše kolem dražby v pořádku, pak se zaplacením dražební ceny stáváte vlastníkem vozu a to zpětně ke dni příklepu v dražbě. Úřad by po Vás neměl chtít potvrzení od společnosti, která již k vozidlu nemá žádný právní vztah. Konzultujte celou věc s vedoucím evidence nebo na právním oddělení, snad se k nějakému řešení dostanete. Pokud ne, bude se muset zvážit, jestli se zápisu vozidla nebudete muset domáhat soudně.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com