darovací smlouva s věcným břemenem - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

darování nemovitosti veSJM synovi

Miroslav Bureš, 07.09.2010 08:40:52

Chci darovat synovi svoji 1/2nemovitosti ,která je ve SJM(tak je zapsána v katastru).Je to možné a jak to mám provést

Re: darování nemovitosti veSJM synovi

Miroslav Bureš, 22.09.2010 12:51:34

musím k tomu mít souhlas manželky

dar nemovitosti a vybavení domu

Ivana Novotná, 27.08.2008 11:59:44

Dobrý den, mám dotaz, který jistě zajímá i více tazatelů:
Rodiče mi chtějí darovat nemovitost /dům, garáž, zahradu/ a chtějí, aby mi patřilo i veškeré starší vybavení a zařízení uvedených nemovitostí. V darovací smlouvě se obecně zmiňuje jen nemovitost. Jak je to tedy s vybavením? Patří k nemovistosti nebo je třeba sepsat další smlouvu?
Děkuji za informaci
Ivana Novotná

Re: dar nemovitosti a vybavení domu

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 27.08.2008 12:05:25

Dobrý den,
záleží na Vás. Pokud se má jednat o nějaké specifické, drahé atp. vybavení, jehož převod chcete přesně zachytit ve smlouvě, je možné uzavřít zvlášť darovací smlouvu na toto vybavení.
Obvyklé je však uvést do textu smlouvy, že nemovitost se na obdarovaného převádí tak jak stojí a leží, se vším vybavením a zařízením, které je v nemovitosti v době podpisu této smlouvy (zejm. s ...).

Re: dar nemovitosti a vybavení domu

Ivana Novotná, 27.08.2008 12:49:38

Děkuji, paní magistro za rychlou odpověď, velmi jste mi pomohla ...
Ivana Novotná

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »