nová nájemní smlouva - fórum

Kategorie: Občanské právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nová nájemní smlouva

běta, 23.10.2007 16:36:35

Dobrý den,
bydlíme v domě s regulovaným nájemným. Nový pronajímatel nám teď předložil nové nájemní smlouvy. Je tam stále uvedeno, že se platí regulované nájemné. Mám dotaz, zda opravdu lze uzavřít novou smlouvu s regulovaným nájemným (jestli by změny neměly být spíše formou dodatku ke smlouvě). A dále se chci zeptat, zda pro byty s regulovaným nájemným platí normální ustanovení o výpovědi z nájmu bytu a jak je to s bytovou náhradou. Děkuji.

Re: nová nájemní smlouva

Andrea Š., 24.10.2007 13:37:53

Mám podobný problém jako Běta. Už jsem ale novou smlouvu podepsala.

Šéfredaktor, 29.10.2007 10:18:44

Dobrý den, v případě změně pronajímatele, by měl tento řešit věc opravdu spíše dodatkem k původní smlouvě. Nicméně, pokud tam není žádné ustanovení, které by bylo v rozporu s původní smlouvou, tj. výše nájemného apod., není důvod tuto smlouvu nepodepsat.
Zákon nerozlišuje mezi byty s tržním a regulovaným nájemným. Ustanovení o výpovědi tak platí pro všechny.

Mgr. Lucie Jindrová

tyna, 14.01.2008 12:33:20

co ma delat ten,kdo byl spolu s bytem v regulovanem najmu,koupen spekulativne tim.kdo chce sam v byte bydlet a dava mu soudni vypoved.co je v tomto pripade promereny byt,oni jsou manzele s ditetem a cistym prijmem asi 20 000.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »