Kategorie: Občanské právo / Pojištění
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den. Potřeboval bych poradit. Já jako poškozený. Pojišťovna mi nechce zaplatit škodnou událost. Jedná se o pojišťovnu Triglav, která si myslím při řešení postupovala nekorektně. Chci se zeptat, zda se mohu k celé události odvolat. Popřípadě s jakým orgánem to dále řešit. Děkuji za radu.
Dobrý den,
mám ten samý problém, pojišťovna Generali mi odmítla proplatit vzniklou škodu, která mi byla způsobena jejich klientem. Viník mi nedal přednost v jízdě a já při vyhnutí se kolizi skončil v příkopu. Viník svou vinu uznal a sepsali jsme záznam o dopravní nehodě a jelikož nebyla škoda vyšší jak 100 000Kč - mé vozidlo má hodnotu 60 000Kč -, nevolali jsme policii.
Pojišťovna mi vyčetla, že jsem nehodu nenafotil, nicméně první stanovisko bylo, že nehoda byla technicky nepřípustná, což je hloupost. Dále mi pojišťovna tvrdila, že na místě nehody nebyly nalezeny stopy, jenže technik tam jel po minimálně týden od nehody.
Celé mi to přijde velmi nefér, prosím o radu, popř kontakt na koho se obrátit i osobně v Praze
Děkuji
dobrý den. posílám 2 rady , mrkněte na to.
http://www.vyplaceniamortizaci.cz/default.aspx
Nesouhlas s krácením pojistného plnění z povinného ručení
Váš vůz byl nabourán, škodu jste řádně nahlásili,
vozidlo dali do opravy a čekali na vyřízení škodné
události pojišťovnou. Ta vám dala na vědomí, že
uznává jen zlomkovou část nákladů uhrazených na
opravu, neboť bourané díly byly starší, zatímco
nyní jste dostali nové, tudíž jste se podle ní
obohatili. Nesouhlasíte s tím, že bourané a
opravené auto má větší hodnotu než nebourané?
Braňte se s pomocí našeho vzoru.
Kdy je tento vzor vhodný?
Vzor je určen pro poškozeného při dopravní nehodě,
který řádně uplatnil svůj nárok na náhradu škody
vůči pojišťovně poškozeného, která ale uznala
oprávněnost nároku jen zčásti, neboť podle ní došlo
při opravě výměnou poškozených starších (tudíž
méně hodnotných v důsledku obvyklého opotřebení)
dílů za díly nové ke zhodnocení vozu, které plně
proplácet odmítá.
vzor jsem našel na dtest.cz
Chci se zeptat, co to je nelikvidní částka?
To mi bylo odečteno od faktury, plus výměna opotřebených dílů za nové (asi amortizace).
Prosím o zaslání návrh žaloby, a ÚS zákona, který byl již zmiňován. vi.to@seznam.cz
Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o zaslání dokumentu, ve kterém bych se blíže seznámila s problematikou amortizací a pojišťoven. Před dvěma měsíci jsem měla autonehodu- jsem poškozená. Dlouho mi trvalo než jsem vůbec dokázala přinutit viníka,aby se přiznal. Teď se bojím o kolik mě bude chtít jeho pojišťovna "oškubat" na amortizaci, konečnou fakturu za opravu ještě nemám, ale odhadem to může bát až 70 tisíc kč, jako studentka si opravdu nemůžu dovolit platit za něčí chybu a v podstatě neprávem. mockrát Vám děkuji za pomoc
piště mi na e-mail Z.B.
Dobrý den, jsem majitelem 2 aut na kterých mám povinné ručení. Mám prosím vás nárok na úhradu v případě, že v mém 2 autě seděla moje dcera, která nabourala do mého 1 auta ve kterém jsem seděl já?
Moje dcera má stejné příjmení kdyby to náhodou hrálo roli
Děkuji
Dobrý den,
můj otec měl autonehodu,kdy svým vozem narazil do stromu a posléze do něj narazilo zezadu druhé vozidlo.Chci se zeptat zda pojištovna řidiče druhého vozidla je povinna uhradit škodu z celkové ceny vozidla(bylo 3 měs. staré)?Likvidátor ohodnotil škodu na 90-100 tis.,poté to poslal na ředitelství do Prahy, kde oznámili,že částka se stanoví z již havarovaného vozu(bráno jako totálka)tj.cca 10 tis.Je to z právnického hlediska správné?děkuji za odpověď
Dobrý den pane Maršík.
Byl jsem ú)častníkem dop. nehody a pojišťovna viníka mi proplatila pouze část vzniklé škody. Nalezl jsem zde informaci, že Ústavní soud vydal nález, kde by měla pojišťovna hradit 100% vzniklé škody, tedy bez nějaké amortizace. Prosím, mohl by jste mi tento nález poslat na email (martin.valek@sportov.cz) jelikož jsem tento nález nikde nemohl najít.
Děkuji a spozdravem M. Válek
Pro všechny,
pokud jste účastníkem dopravní nehody, kdy prokazatelně nejste viník nebo spoluviník, úhrada opravy vozu ze strany pojišťovny pachatele dopravní nehody musí být stoprocentní a to bez rozdílu stáří vozu či počtu najetých kilometů. Toto vyplývá z rozhodnutí Ústavního soudu české republiky z března roku 2008. Tento nález je přístupný v plném znění na stránkách ústavního soudu a je možné jej stáhnout.
Takže tvrzení pojišťoven o amortizaci vozidla ne nezákoné a většinou to pojišťovny vědí jen to prostě risknou, třeba se někdo chytí a platí. Pokud nález nenajdete ozvěte se dám přesnou adresu. Pokud jste již zaplatili nic se neděje požádejte o ně zpět a poroz na promlčecí lhůty. L.Maršík
Vážený pane Maršík, prosím o přesné znění ústavního soudu, mohl by jste tuto informaci zveřejnit , bohužel nemohu najít děkuji.
Dobrý den, rád bych Vás poprosil o zaslání dokumentu, ve kterém bych se blíže seznámil s problematikou amortizací u pojišťoven. Před dvěma měsíci jsem měl autonehodu- jsem poškozený. Teď se bojím o kolik mě bude chtít jeho pojišťovna "oškubat" na amortizaci, konečnou fakturu za opravu ještě nemám, ale odhadem to může bít až 20tisíc kč, jako nezamestnaný si opravdu nemůžu dovolit platit za něčí chybu a v podstatě neprávem. Mockrát Vám děkuji za pomoc
piště mi na e-mail pipcek@email.cz
Zdravím,
mám zřejmě takový problém s pojištovnou. Prosím pošlete mi link.
děkuji
Dobry den,
prosim vas mohl by jste mi zaslat na email uplne zneni tohoto rozhodnuti?
Prave jsem se dostal do situace kterou presne popisujete. Zhruba pred ctyrmi tydny jsem mel autonehodu kdy z bocni silnice projel ridic na cervenou a naboural dve auta. Prvni ktere naboural byla totalka a me ponicil celou pravou stranu vozu. Oprava probehla a celkova cena byla stanovena na 38 tisic. Pojistovna vsak uhradila pouze 14 tisic. Nyni servis chce abych jim doplatil zbytek penez protoze pojistovna to odmita. Prosim o radu. Dekuji
II. ÚS 2221/08
http://isap.vlada.cz/Lexdata/lex_jud.nsf/d88dc3f3c8844888c12566d90055c27c/e7e11055e51cadcac12574e20029fbd4?OpenDocument
... Pokud obnovení původního majetkového stavu není možné jinak než za použití nových náhradních dílů, oprava byla provedena účelně a směřovala jen k odstranění následků škodné události, nelze přenášet povinnost k úhradě nákladů na uvedení věci do původního stavu na poškozeného a neodůvodněně jej znevýhodňovat oproti škůdci. ...
Dobry den,
dostal som do typovej situacie, kedy ja som poskodeny a vinikova poistovna mi chce zapocitat amortizaciu na diely pouzite pri oprave mojho vozu. Podla vyjadrenia servisu, pouzit diely z druhovyroby nebolo mozne, hoci som to pozadoval. Mozem Vas poprosit o zaslanie dokumentu, na ktory tu uvadzate link? Vyzaduje to odo mna nejake prihlasovacie udaje, ktore nemam. Hladal som v rozhodnutiach ustavneho sudu, ale rozhodnutie pod spisovou znackou II. ÚS 2221/08 som nenasiel. Nasiel som iba II. ÚS 2221/07, ktore zial hovori prave v moj neprospech. Moja emailova adresa je zadow(at)seznam.cz
Velmi pekne dakujem.
S pozdravom,
Cihak
Asi bych opravil, že se jedná o: NÁLEZ Ústavního soudu, II.ÚS 2221/07 ze dne 19.03.2008
N 58/48 SbNU 857
Náhrada škody v případě havarovaného vozidla
Pane Maršík, mohl by jste tento právní nález Ústavního Soudu někde vyvěsit ke stažení? Hledal jsem na stránkách US ale bez úspěchu. Nebo mi tento nález zaslat na muj mail.
S pozdravem Martin Valek
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, jestli se to týká i auta, které je už neopravitelné. Likvidátor mě upozornil, že dostaneme cca 60%hodnoty vozu. Nehodu jsem nezavinila, na červené do mě zezadu narazilo jiné auto.Nález jsem si stáhla, ale tam se píše pouze o opravě.
Děkuji Talachová
Dobrý den. Prosím o zaslání plného znění nálezu na l.vondrejcova@seznam.cz. Bohužel odkaz který je zde uvedený je zaheslovaný.Děkuji. Vondřejcová
Dobrý den mám dotaz ohledně mého druha který zemřel v loni při automobilové nehodě v Německu byl jako spolujezdec. Kdědickému řízení jsem se dostavila k notářce jako jeho družka a jelikož neměl žádný majetek tak notářka uzavřela dědictví tím že neměl majetek tak je věc uzavřená. podepsala jsem a bylo to vše nikde jsem nic nechtěla ani jsem neměla nárok tudíž ani jeho pohledávky které měl jsem nemusela uhradit. Před nehodou asi 5 dní způsobil škodu autem na jiném autě spíš kamionu a tudíž se mi ozvala pojištovna že tomu mám věnovat pozornost že to dali k dědickému řízení a pokud jsem účastníkem tak mi zřejmě dají uhradit 200 tis škodu. Jenže dědictví bylo vyřešeno a pohledávky veškeré se stornovali jelikož neměl majetek. Nevím si rady budou mi to chtít dát k úhradě a já nebyla jeho manželka.Jen jsme spolu děti to je vše děkuji
Dobrý den chtěla bych vás požádat o odpověd na mou otázku velice děkuji
Pokud bylo dědické řízení uzavřeno z důvodu že nebyl žádný majetek. Vy jako družka se nemusíte o pojišťovnu zajímat. Jejich tvrzení o náhrady škody z Vaší strany nemá v zákoně oporu a tudíž je neopodstatněné.
Dobrý den,
nevím sice všechny podrobnosti Vašeho případu, ale myslím si, že jako družka by jste měla mít nárok na odškodné jako pozůstalý, jemuž zemřel při dopravní nehodě blízký člověk. Pokud se chcete dozvědět více, ozvěte se mi na mob.: 604 544 938, nebo email: arnold.kad@seznam.cz
DOBRY VECER,MUJ DRUH MEL V ROCE 2005 AUTONEHODU,NEMEL UZAVRENE POVINNE RUCENI,3 ROKY SE NIKDO NEOZVAL,ZE CHCE UHRADIT SLODU,AZ NYNI V ROCE 2008.PLATI ZDE PROMLCECI LHUTA?DEKUJI ZA ODPOVED
Mám dotaz prosím....Nabouralo mě cizí auto,a vina byla na jeho straně.Dnes,když si mám auto vyzvednout ze servisu,tak mi zdělili,že mám část opravy zaplatit ze svého.Prý je to z důvodu že mám najeto více nežli 200000 Km.Viník nehody mi zdělil,že nic platit nemusí. Jak je to tedy když jsem v tom nevinně?Opravdu se musím podílet na placení? ? ? Děkuji a prosím o rychlou odpověd..
Dobrý den,
z Vámi poskytnutých údajů mohu jen ztěží odpovědět na Váš dotaz, domnívám se však, že důvodem pro takový požadavek je amortizace vozu.
Dobrý den,
Děkuji za odpověd,ale myslím si,že by mi měla náhradu škody doplatit druhá strana(viník nehody)ze svého.Proč já to musím doplácet.když jsem nic nezavinila?Je nějaké řešení?Děkuji za rychlou odpověd...
ps.část zaplatila pojištovna a zbytek já ze své kapsy.
Děkuji
Dobrý den,
paní magistro, řešil jsem podobný případ a nalezl jsem nález ústavního soudu z března 2008, kde závěr je jednoznačný, paragrafy obč. zák. na který se pojišťovny rádi odvolávají nelze pro případ, kdy jste poškozený uplatnit a bez rozdílu stáří vozu či počtu najetých kilometrů je pojišťovna povinna uhradit celou výši škody. Naposledy jsem toto uplatnil u pojišťovny UNIQA, kde jsem se od kolegině z právního oddělení dozvěděl, že o tomto nálezu vědí, jen to zkoušejí. Pokud nález nenaleznete na stránkách ÚS (ale je tam ke stažení ) mohu jej zaslat. Pěkný den
Dobrí den.Potrěboval by sem vyjadření ustavního soudu k pojistnej udalosti- k nezaviněnej dopravnej nehody.
Dobrý den, požadavek pojišťovny na část vznilé škody tzv. amortizaci, a to ať z důvodu stáří vozu (více jak 5 let, nebo najetých kilometrů více jak 100 000) je nezákoný. Toto vyplývá z nálezu ústavního soudu z března 2008. Pokud jste již tuto částku uhradila, doporučuji neprodleně vyzvat pojišťovnu k navrácení neoprávněného obohacení. Pokud budete mít zájem zdarma zašlu emailem jak nález Ústavního soudu s odkazem, tak znění dopisu k výzvě př. žalobu.
Dobrý den,byl byste tak laskav a mohl mi zaslat na mail nález ústavního soudu a dopis k výzvě?Řeším stejný problém a moc by mi to pomohlo.Měl bych ještě dotaz jestli může potom pojišťovna vymáhat tento rozdíl po viníkovi nehody?děkuji Ploc
Dobrý den,
Mám podobný problém. Zaplatil jsem celou opravu a pojišťovna Kooperativa mi posílá úhradu škody nínus 30% amortizace. Takže jsem 50 000,- doplatil ze svého. Prosím můžete mi zaslat na e-mail nález Ústavního soudu s odkazem, tak znění dopisu k výzvě př. žalobu.
ssolari@centrum.cz
Předem děkuji Kubíček.
Prosím o zaslaní emailem jak nález Ústavního soudu s odkazem, tak znění dopisu k výzvě př. žalobu.
Děkuji
Dobrý den pane Maršíku,
vzhledem k tomu že s kolegou vlastníme a provozujeme s dalšími obchodníky maklěřskou společnost a velice často se u našich klientů setkáváme s tímto naprosto typickým přístup pojišťoven, kdy nechtějí hradit plnou cenu opravy u škod vzniklých z povinných ručení a snaží se u poškozených snižovat všemožně výši odškodnění na základě různých amortizací apod., poprosil bych Vás i já o zaslání celkového znění - nálezu Ústavního soudu s odkazem, i znění dopisu k výzvě př. žalobu.
To vše na email: kmarsik@trinitos.cz.
Mnohokrát Vám předem děkuji, věřím, že tímto krokem dokážeme společně do budoucna pomoci tisícům bezradných pojištěnců.....
Dobrý den, dostal jsem se do problematické situace s likvidací pojistné události, se kterou si dále nevím rady. 12.7. do mě zezadu v koloně naboural viník, auto nejevilo známky poškození přes 50tis, usoudili jsme že bude na výměnu jen nárazník a tažné zařízení, viník uznal svoji vinu, takže jsem nevolal policii, pouze jsme si předali osobní údaje a čísla pojistných smluv, viník je u české pojišťovny. Rozloučili jsme se a když jsem přijel do nákupního centra, zjistil jsem že jdou špatně zavírat oboje zadní dveře, takže je hnutá karoserie od toho, jak došlo k nárazu na tažné zařízení. Po důkladném prohlédnutí jsem zjistil i zvedlou podlahu v kufru. O tom jsem viníka dodatečně informoval. O pár dní později jsme nahlásili škodu na pojišťovně, škodu jsem nechal hradit rzpočtem. Problém nastal ve chvíli, kdy jsem zjistil že viník nahlásil pouze nárazník a tažné, pojišťovna následně uhradila jen tyto dvě věci, takže vyplatila odhadem třetinu částky celkové škody, která nestačí na opravu. Teď
Teď jsem v situaci, že mám auto stále bourané (jezdím s ním), viník odmítá dohlásit zbytek škody, tj hnutou karoserii a pojišťovna po několika mých telefonátech s likvidátorem znovu otevřela pojistnou událost a čeká, až viník písemně dohlásí zbytek škody, jinak s tím podle jejich vyjádření nemohou nic dělat, tvrdí že nemohou vyplatit více škody, než viník přizná. Tak bych vás chtěl požádat o radu, jak v dané situaci dále postupovat, moc by mi to pomohlo.
Takže viník už poslal dodatečné vyjídření pojišťovně a ta mi odpověděla, že s ohledem na rozsah poškození je zřejmé, že rozsah poškození nemohl vznikout a odmítá dolikvidovat škodní událost. Auto mám stále havarované, mohu nechat vypracovat znalecký posudek a vymáhat zbytek pojistného plnění občanskoprávní cestou, případně existuje jiná možnost jak tuto situaci vyřešit? Děkuji za odpovědi.
Dobrý den, udělal jsem velice dobrou zkušenost s firmou co zastupuje lidi před pojišťovnami a řeší pojistné události, pokud byste chtěl, tak Vám mám dám kontakt
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com