Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
2.října jsem přes aukro.cz zakoupil použitý notebook v hodnove 4000,- , bohužel po 2 měsících přestal fungovat a při zapnutí pouze bliknul a tím to končilo. Prodávající se nyní hájí tím, že jsem promeškal lhůtu k reklamaci v podmínkách aukru. Zde jsou lhůty nastaveny - 30 dní na žádost přihlášení do programu ochrany kupujících a 60 dní na zažádání o začátek sporu. Po promeškaných lhůtách nyní asi nemám žádný nárok na odškodnění. Děkuji za odpověď
Dobrý den,
rád bych se zeptal na postup při reklamci. Před rokem jsem zakoupil notebook. Hned při prvním použití jsme zjistili drobné problému u sdířky pro síťový kabel (špatný kontakt). Počítač byl ale každodenně potřeba pro práci a prodejna byla vzdálena 400 km, takže jsme ohlášení reklamace odkládali. Problém se postupně zvětšoval až sdířka přestala fungovat úplně. Tedy cca po 9 měsících jsem zboží reklamoval (v Praze u prodejce kde jsem ho koupil). Reklamace mi byla zamítnuta, že se jedná o mechanické poškození. Tady chápu, že jsme si to zřejmě způsobili sami odkládanou reklamací. Problém mám trochu s tím, že mi firma naúčtovala přes 800 kč za manipulační poplatek, "techn analýzu", a dopravné. Když nic jiného tak mi připadá zvláštní platit dopravné, když jsem zboží dovezl na prodejnu kde jsem ho koupil a zase si ho tam mám vyzvednout. Může prodejce něco takového chtít, aniž by mě alespoň pčedem upozornil na podobný náklad? Díky mnohokrát
Dobrý den,
koupil jsem si notebook na firmu ale když jsem přišel domů, tak tomu nefungovala dotyková lišta. V obchodě mi řekli, že na výměnu zboží nemám právo, tak jsem se chtěl zeptat jestli nevíte o nějakém řešení. Nějaký paragraf v Obch.Z. obdobný tomu jako §616 v Občanském Zákoníku. Nebo nějaká jiná možnost, pomocí které by se dal tento problém řešit. Děkuji.
Prosím o radu.
Nechala jsem si zhotovit a namontovat okna. Dále k tomu udělat veškeré zednické práce ( začištění,...). Zednické práce jsou provedeny špatně, do dvou dnů se objevily praskliny a další vady. Zhotovitel uznal mé výtky a chce práci opravit. Já bych raději finanční slevu, protože firmě už nedůvěřuji. Mám na to právo, nebo si musím nechat udělat opravu od této firmy a až po další možné nespokojenosti žádat slevu.
Děkuji za rady.
ovsem na papirech je jasne jete k tomu datumu ze jsem byl jen ridic a majitelka vozu je pro me naprosto neznama osoba o ktere vubec nesla rec pri takzvane koupi vozidla. Pojistovne sdeluji ze nejsem majitelem i kdyz jsem chtel byt uz davno a ze tyto problemy bychom nemely.Po dalsim roce prijde dalsi dopis ve kterem jsem jiz uvedeny jako vlastnik a ze jsem to zakoupil od toho pana majitele ktery se predtim vymlouval ze to vlastni nekdo jiny. Faktem je ale to ze podpis opravnujici toto jednani jsem nedaval neznamemu dotycnemu coz zadny normalni clovek neudela a taky to ze kdyz ten dotycny tedy byl opravnen mi podepsat smlouvu jiz ten krat a neucinil tak se spoustou vymluv, typu "je v nemocnici", "nemuzu ho zastihnout" a takhle v prubehu pul roku dokud jsem neztratil telefon s cislem.
Co mi ted poradite udelat.
Podle me akorat cekaly az pripravim auto k technicky coz cinilo investici cca 50000 a az po nem budu pozadovat doklady tak by po me zacal pozadovat auto.
Dobry den,
pred 3 lety muj byvaly kamarad odjizdel do Anglie za praci a potreboval penize, chtel prodat auto ktery udajne zakoupil a mel ho v garazi na prestavbu.Domluvil mi tedy at si to auto koupim, sepsal jsem smlouvu na PC. Kdyz jsem rekl ze to tedy podepisem rekl mi ze to auto neni napsany na nej, kvuli uniku dani nebo neco v tom smyslu, vypravily jsme se za udajnym majitelem. Ten zase ze taky neni a ze zaridi aby se to podepsalo. smlouvu jsem nechal k podpisu na dobu do 7 dnu, nikdy jsem ji uz nevidel stejne jako i doklady od auta. NAkonec jsem potreboval auto premistit ale jako zakon schvalnosti potkal jsem blbce co neumi prednost zprava, zalekl jsem se a uhnul do parkoviste kde na sterku jsem neubrzdil vozidlo, poskodil jsem auto sousedce, vinik nehody ujel a ja jsem zustal s malym TP a proslou zelenou kartou pojisteni psanou na byvaleho majitele, zaplatil jsem spoluucast 10000,-Kc. Po 2 letech mi prisel dopis ze dluzim castku kolem 90000,- jako nahradu za plneni pojistneho
Dobrý den,
dne 5.10.2008 jsem za hotové koupila osobní automobil, a teď auto přestalo úplně jezdit, objevily se závady.Auto není nové je koupené z bazaru. Můžu nějakým způsobem odstoupit od smlouvy a auto vrátit?
Ve smluvě mám napsáno: Z odpovědnosti za vady jsou vyloučeny takové, ke kterým bylo přihlédnuto při stanovení ceny a vzniklé použitím nebo opotřebením vozidla.Při koupi se auto zdálo být v pořádku.Majitel autobazaru nám řekl že před námi s autem jezdila jeho žena.
Předem děkuji za odpověď
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu, případně pokud je to možné o kontakt na právníka.. projektant tvořil projekt RD "na míru" našemu pozemku. Projekt předán, řádně zaplacen, ovšem po zahájení výkop. prací bylo zjištěno, že očividně nebylo panem projektantem provedeno výškové zaměření pozemku, tak jak bylo sepsáno ve smlouvě. RD nelze podle jím vyhotoveného projektu postavit, v souč. době necháváme u jiného projektanta vypracovat změnu projektové dokumentace. Vznikly nám vícenáklady o nemalé výši (ve vzniklém zákopu na pozemku lze postavit sice dům, ale jiný a s podstatně vyššími základy, než by bylo nutno zakládat v původním rostlém terénu), k jejichž proplacení se samozřejmě první projektant nemá..Poradíte prosím, jak postupovat? Děkuji Vám velmi předem za jakoukoli pomoc či radu. V.Jónová
Dobrý den.Kupujeme dům a prodávajícímu jsme složili zálohu ve výši 50tisíc, s tím že nám udělá předkupní a kupní smlouvu a vše vyřídí.Jenže tento pán se teď vymlouvá a nic nevyřídil.Vypadá to že sbalil prachy a teď na nás kašle.Žádnou smlouvu mezi námi a majitelkou nemá.My máme jen doklad o složení zálohy na který nám dal razítko firmy v které už nepracuje a v které měl ústní smlouvu mezi firmou.Prý nemá ani živnostenský list.Nevíme jak dál.Do telefonu se nám vysmíval že na něj nemáme že vše půjde na firmu.Chtěli bychom ho žalovat.Máme vůbec šanci peníze po něm vymáhat soudně když nesplnil ústní dohodu a když nejsme s jeho prací spokojeni.Děkuji za odpověď.
Dobrý den, vymáhat můžete a to co nejdříve. To, jaké razítko Vám na potvrzení dal, není až tak zásadní. On se sice za tohle razítko chce "schovat", ale to jen svědčí o jeho naivitě. Ještě by se dalo zvážit trestní oznámení, protože tohle již vykazuje naplnění znaků skutkové podstaty podvodu. Takže jděte za advokátem, osobně to projednejte a nechte si od něj vyhotovit příslušná podání.
Dobrý den,
existuje ještě nějaká odpovědnost za dílo dodavatele jestliže závady se projeví až po záruční době? Například z důvodu nedodržení předepsané technologie,předpisů,ČSN a pod..
Děkuji .
Dobrý den, to už pak není odpovědnost za vady, která skončí s uplynutím záruční doby. Spíše by se jednalo o odpovědnost za škodu, kdyby k ní došlo v důsledku pochybení a podařilo by se to prokázat, což ovšem bývá mnohdy velmi obtížné.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com