Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Manžel náhle zemřel. Zůstal po něm velký dluh. Manželovu smrt jsem úvěrovým společnostem neoznámila.Platím v řádných termínech splátky jeho jménem (chodí pravidelně složenky poštou). Po zjištění
výše dluhu jsem se zalekla pokut a poplatků při přerušení pravidelného splácení. Původně jsem jeho jménem chtěla celý dluh vyrovnat a k dědickému jednání
už doložit, že jsem dluh celý uhradila. Problém je v tom, že tyto prostředky nemám, musím si je vypůjčit.
Neudělala jsem tímto netypickým jednáním chybu, popř.
více chyb? Nebude to považováno za podvod?
Teprve teď mi dochází, že jsem celou situaci asi dost
špatně vyhodnotila a nevím, jak postupovat dál. Předběžné jednání o zahájení dědického řízení bude
cca za měsíc. Manžel je mrtev 2,5 měsíce. Nežili jsme
ve společné domácnosti. Měl 4 děti, nyní dospělé.
Dobrý den,
chybu jste neudělala a nedopustila jste se ani žádného podvodu - stejně, jestliže dědictví neodmítnete budete jako dědic odpovědna spolu s ostatními dědici za manželovy dluhy. Nicméně, oznámit to těm úvěrovým společnostem by bylo vhodné.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda byt, který jsem nabyla za svobodna (a je tedy v mém vlastnictví) se může stát součástí dědictví po mém manželovi, když dosud (po uzavření sňatku) splácím úvěr s úroky ze "společných" peněz. Jde o to, zda v případě jeho smrti budu muset "vyplácet" dceru z jeho předchozího manželství (což by bylo dost problematické, patrně by muselo dojít k prodeji bytu, ve kterém, bydlím s našim synem). Pokud je součástí dědictví, jakým způsobem (samozřejmě se souhlasem manžela) lze právně ošetřit, že byt je pouze můj?
Děkuji
S pozdravem
Konečná
Dobrý den,
Váš dotaz je trošku chaotický - tento byt je pouze Váš. Jestliže manžel zemře před Vámi, nemůže se tento byt stát součástí dědického řízení. K tomu by mohlo dojít až po Vaší smrti.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com