Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, mám následující dotaz. Zaplatil jsem byt v Praze v hotovosti, který bude nyni kolaudován. Za pár dní bych měl podepisovat smlouvu o převodu nemovitosti.Nicméně jsem se rozhodl (z bezp.důvodů, např.v případě exekuce..), že byt napíši na několik let na svého otce. Je prosím Vás nějaká možnost, jak zaručit, že byt bude v podstatě stále "můj", že ho můj otec nebude moci někomu např.věnovat, prodat? Například mé setře, se kterou nemám příliž dobré vztahy. Případně jaký typ smlouvy máme sepsat? Děkuji mnohokrát za odpověď. Lukáš Honejsek
Dobrý den,
toto zaručit nelze - vlastníkem je jednoduše ta osoba, která je zapsána jako vlastník v katastru nemovitostí. Pokud bude jako vlastník zapsán otec, můžete s ním max. uzavřít nějakou smlouvu o zřízení věcného břemene, předkupního práva apod., to však v žádném případě nenahrazuje ani se nepodobá právům vlastnickým.
Dobry den,mam problem se kterym se na vas obracim. Jsem najemcem bytu v osobnim vlastnictvi mam smlouvu na dobu urcitou a majitel mi ji nechce prodlouzit pry k vuli mim detem ktere ho strasne rusi, nevim co mam delat radne si platima nechtela bych se ocitnout na ulici se svymi detmi!! dekuji
Dobrý den, jestli je nájem sjednaný na dobu určitou, pak jejím uplynutím skončí. Pronajímatel není povinen Vám smlouvu prodlužovat ani Vám zajišťovat nějaké náhrady. Vám ze skončení nájmu žádné nároky vůči němu nevyplývají a neexistuje žádný způsob, kterým by jste mohla pronajímatele "donutit" k tomu, aby Vám nájem prodloužil. Je to jeho byt a jeho právo si rozhodnout jestli, komu a na jakou dobu ho pronajme.
Jediné, co můžete začít dělat, je hledat si nové bydlení.
Příště vkládejte dotaz samostatně a ne k dotazům jiných čtenářů.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com