majetkoprávní vyrovnání - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

majetkové vyrovnání

Helena Nováková, 27.01.2009 10:52:08

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak je to z vyrovnáním majetku.V srpnu jsem podala žadost o rozvod z duvodu domácího nasilí a s dětmi jsem se odstěhovala.S manželem jsme měli Rd a ted nevím jak je to z vyrovnáním kdy musi byt toto vyrovnání hotove jestli ještě před rozvodem nebo jestli to rozhodne soud?Manžel mi dohodu nepodepíše a pry nedostanu ani korunu.Na postižené děti jsme dostali příspěvek na zakoupení vozidla jestli se toto vozidlo počíta do společného jmení manželu.Předem moc děkuji za radu

vÿpořádání družstevního podílu

hana , 26.01.2009 09:58:07

Dobrý den,
ráda bych se zeptala jakým způsobem se vypořádává družstevní podíl nabytý za manželství.Vzhledem k tomu, že obě děti byly svěřeny do mé péče, chtěla bych pro nás získat právo na užívání družstevního bytu. Manžel chce vyplatit, protože má dluhy a věřitelé na něj tlačí. Můžete mi prosím poradit? V měsíčních splátkách splácím hodnotu tohoto podílu(manžel neplatí nic, není ani doma). Vypočítává se cena podle toho jakou hodnotu měl podíl v době pořízení nebo musím mít znalecký posudek na dnešní cenu?Nebo má vůbec právo na nějaké peníze, když jsem celou dobu platila nájem sama a tudíž si ten podíl zaplatila. Ještě bych se chtěla zeptat zda můžu tuto případnou částku snížit o dlužné výživné na děti?Děkuji za odpověď
Hana

majetkoprávni vyrovnáni

Monika Burdová, 23.01.2009 12:13:01

Dobrý den ted právě se rozvádím a po rozvodu bych chtěla podat žádost na majetkoprávní vyrovnáni ale nemohu to tady v Brně najit kde to tady v Brně je.Poradíte mi a taky jak to mám sepsat když mi manžel dluží na nájmu když bydlel u mě.Děkuji za radu

majetkové vyrovnání před rozvodem

nina kutilová, 09.01.2009 19:07:03

Dobrý den,máme s mužem dům na hypotéku,která je asi 1.mil 500tis.ještě na dvacet let.Manžel si chce dům nechat a vyvázat mně z hypotéky.Jak máme postupovat.Mám 12letého syna a potřebuji tedy vyplatit.Mám na to právo.Potřebuji si koupit se synem alespoň 2+1.Jestli mám nárok tak asi na jakou částku nebo jaké mám možnosti.Zatím se nebudeme rozvádět.Děkuji Kutilová

majetkové vyrovnání po rozvodu

Emilie Hořejšová, 22.10.2008 17:18:14

Rozvod manželství proběhl v roce 2004, majetkoprávní vyrovnání neproběhlo. V roce 2008 jsem přepsala polovinu nemovitosti na reálnou polovinu a nyní už není dům SJM, ale je v katastru vedeno jako že každý z nás má 1/2. Zajímalo by mě, jak s tím nyní naložit když v nemovitosti nebydlím. V jedné polovině žije bývalý manžel a ve druhé jeho rodiče. Jak teď postupovat, kdybych chtěla svoji polovinu prodat? Děkuji

Dohoda o majetkoprávním vyrovnání

Martina Vágnerová, 01.10.2008 18:15:11

Prosím o radu co má obsahovat DOHODA O MAJETKO-PR8VNÍM VYROVNÁNÍ.
Po rozvodu jsem vyplatila manžela z nemovitosti a nyní potřebuji vše dát do pořádku na katastru nemovitostí.

Předem děkuji Vágnerová

Re: Dohoda o majetkoprávním vyrovnání

Mgr. Oldřich Topka, 17.10.2008 10:06:33

Dobrý den, z dotazu je zřejmé, že nevíte, jak má taková dohoda vypadat. Takže lze rovnou doporučit, abyste se obrátili na právníka a nechali si potřebné listiny sepsat. Nebo to můžete risknout a spolehnout se na nějaký obecný vzor, za jehož správnost Vám ovšem nikdo neručí.
Dohoda musí splňovat obecné požadavky, zj. musí být sepsáná svobodně, vážně, určitě a srozumitelně a dále musí obsahovat popis konkrétních práv a povinností a jednoznačnou dohodu o tom, co komu připadne, kdo a jak přebere splácení závazků a jestli se budou vyplácet nějaké finanční kompenzace.

Rodinný dům a celkové SJM

marketa pokorná, 22.08.2008 11:20:32

Dobrý den, po 14 letech už nemáme sílu dál, ale bohužel jsme byli velmi šikovní a celkové SJM je kolem 5 mil. Manžel mi vyhrožuje, že nedostanu ani 1,- když odejdu s dětma, teda jedno určitě chce nechat (muže to?) a že rozvod max. bude protahovat. Chtěla jsem se zeptat, zda kdybych třeba na rok odešla (mám starý domek po prarodičích) a všechny poplatky za dům, hypotéku i úvěr na auto by začal platit on sám, já bych nic z toho nepoužívala ani dům či auto, zda neztrácím nárok na mou polovinu a nemohl by to případně použít na mě u soudu.Jak soud rozhodne, když peníze na vyplacení nejsou a prodat dům nechce.Děkuji moc za odpověď.

Re: Rodinný dům a celkové SJM

Mgr. Oldřich Topka, 03.09.2008 13:36:25

Dobrý den, nic takového ke ztrátě nároku na podíl ze SJM nevede. Budou se ovšem vypořádávat poměrně značné hodnoty, takže by jste vůbec neměla váhat a v celé věci se nechat zastoupit advokátem. Ochrání Vaše zájmy lépe než Vy sama a odměna za jeho činnost nebude v poměru k majetku získanému ze SJM žádnou velkou zátěží. Něco takového snad ani radit nepotřebujete.

Re: Rodinný dům a celkové SJM

marketa pokorná, 04.09.2008 07:42:41

Zatím o rozvod žádat nechci, chci abychom si od sebe chvíli odpočinuli, tak bych odešla a nic si nevzala. Myslíte, že mám nechat udělat alespoň odborný odhad majetku než se odstěhuju? Mohlo by se stát, že si manžel přivede někoho nového a to bych potom už všechno dotahla do konce, ale abych měla něco v ruce. Navíc mi říkají lidé, že soudy na odchod ženy koukají mnohem hůře než na odchod muže od rodiny. Děti bychom měli ve střídavé péči, jinak se s manželem nedohodnu, nechat mi je nechce.

majetkoprávní vyrovnání

Lenka Bryndová, 20.08.2008 19:13:04

Jsem s manželem v rozvodovém řízení výchovu a výživu k dítěti již máme.Udělali jsme majetkoprávní vyrovnání dohodou to podepsal a je to notářsky ověřené.Udělala jsem to z důvodu,že v době trvání manželství,ale prokazatelně jsme spolu nežili si vzal úvěry ve výši200tis. u spořky.tři mu byli vypovězeny a mě bylo řečeno od spořky,že jsem evidována jako spoludlužník.á nechci za něj platit dluhy.Mám tři děti.Pomůže mi to vypořádání dohodou,kde jsou zapsány ty dluhy a v okamžiku právní moci rozvodu je jediným dlužníkem manžel,nebo po mě může i tak jít exekuce?

Re: majetkoprávní vyrovnání

Karla Urbanová, 21.08.2008 18:51:11

Maminka žije s otcem ve společné domácnosti. Společně vlastní družstevní byt. V poslední době (půl roku) si otec vzal několik půjček. Z těchto maminka neviděla ani korunu. Má obavy, že exekutoři zabaví i byt, ktrý společně vlastní, protože půjčky nebude z čeho splácet. Otec je v důchodu a maminka taky. Chtěla by se rozvés, ale obává se, že bude muset zaplatit jednak půjčky, které si vzal dosud, ale i ty, které si případně vezme později. Všechny peníze propije a prohraje v automatech. Prosím poraďte, jakým způsobem se má zachovat, aby nemusela platit, alespoň ty, které si vezme později. Rozhoduje datum, kdy podá žádost o rozvod, nebo datum, ke kterému nabude platnosti rozsudek o jejich rozvodu? A je nějaká šance, že by půjčky, které si vzal dosud a použil jen pro své potřeby platit nemusela? Mockrát děkuji za brzskou odpověď.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »