Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den chtěla bych se zeptat jak je to z vyrovnáním majetku.V srpnu jsem podala žadost o rozvod z duvodu domácího nasilí a s dětmi jsem se odstěhovala.S manželem jsme měli Rd a ted nevím jak je to z vyrovnáním kdy musi byt toto vyrovnání hotove jestli ještě před rozvodem nebo jestli to rozhodne soud?Manžel mi dohodu nepodepíše a pry nedostanu ani korunu.Na postižené děti jsme dostali příspěvek na zakoupení vozidla jestli se toto vozidlo počíta do společného jmení manželu.Předem moc děkuji za radu
Dobrý den,
ráda bych se zeptala jakým způsobem se vypořádává družstevní podíl nabytý za manželství.Vzhledem k tomu, že obě děti byly svěřeny do mé péče, chtěla bych pro nás získat právo na užívání družstevního bytu. Manžel chce vyplatit, protože má dluhy a věřitelé na něj tlačí. Můžete mi prosím poradit? V měsíčních splátkách splácím hodnotu tohoto podílu(manžel neplatí nic, není ani doma). Vypočítává se cena podle toho jakou hodnotu měl podíl v době pořízení nebo musím mít znalecký posudek na dnešní cenu?Nebo má vůbec právo na nějaké peníze, když jsem celou dobu platila nájem sama a tudíž si ten podíl zaplatila. Ještě bych se chtěla zeptat zda můžu tuto případnou částku snížit o dlužné výživné na děti?Děkuji za odpověď
Hana
Dobrý den ted právě se rozvádím a po rozvodu bych chtěla podat žádost na majetkoprávní vyrovnáni ale nemohu to tady v Brně najit kde to tady v Brně je.Poradíte mi a taky jak to mám sepsat když mi manžel dluží na nájmu když bydlel u mě.Děkuji za radu
Dobrý den,máme s mužem dům na hypotéku,která je asi 1.mil 500tis.ještě na dvacet let.Manžel si chce dům nechat a vyvázat mně z hypotéky.Jak máme postupovat.Mám 12letého syna a potřebuji tedy vyplatit.Mám na to právo.Potřebuji si koupit se synem alespoň 2+1.Jestli mám nárok tak asi na jakou částku nebo jaké mám možnosti.Zatím se nebudeme rozvádět.Děkuji Kutilová
Rozvod manželství proběhl v roce 2004, majetkoprávní vyrovnání neproběhlo. V roce 2008 jsem přepsala polovinu nemovitosti na reálnou polovinu a nyní už není dům SJM, ale je v katastru vedeno jako že každý z nás má 1/2. Zajímalo by mě, jak s tím nyní naložit když v nemovitosti nebydlím. V jedné polovině žije bývalý manžel a ve druhé jeho rodiče. Jak teď postupovat, kdybych chtěla svoji polovinu prodat? Děkuji
Prosím o radu co má obsahovat DOHODA O MAJETKO-PR8VNÍM VYROVNÁNÍ.
Po rozvodu jsem vyplatila manžela z nemovitosti a nyní potřebuji vše dát do pořádku na katastru nemovitostí.
Předem děkuji Vágnerová
Dobrý den, z dotazu je zřejmé, že nevíte, jak má taková dohoda vypadat. Takže lze rovnou doporučit, abyste se obrátili na právníka a nechali si potřebné listiny sepsat. Nebo to můžete risknout a spolehnout se na nějaký obecný vzor, za jehož správnost Vám ovšem nikdo neručí.
Dohoda musí splňovat obecné požadavky, zj. musí být sepsáná svobodně, vážně, určitě a srozumitelně a dále musí obsahovat popis konkrétních práv a povinností a jednoznačnou dohodu o tom, co komu připadne, kdo a jak přebere splácení závazků a jestli se budou vyplácet nějaké finanční kompenzace.
Dobrý den, po 14 letech už nemáme sílu dál, ale bohužel jsme byli velmi šikovní a celkové SJM je kolem 5 mil. Manžel mi vyhrožuje, že nedostanu ani 1,- když odejdu s dětma, teda jedno určitě chce nechat (muže to?) a že rozvod max. bude protahovat. Chtěla jsem se zeptat, zda kdybych třeba na rok odešla (mám starý domek po prarodičích) a všechny poplatky za dům, hypotéku i úvěr na auto by začal platit on sám, já bych nic z toho nepoužívala ani dům či auto, zda neztrácím nárok na mou polovinu a nemohl by to případně použít na mě u soudu.Jak soud rozhodne, když peníze na vyplacení nejsou a prodat dům nechce.Děkuji moc za odpověď.
Dobrý den, nic takového ke ztrátě nároku na podíl ze SJM nevede. Budou se ovšem vypořádávat poměrně značné hodnoty, takže by jste vůbec neměla váhat a v celé věci se nechat zastoupit advokátem. Ochrání Vaše zájmy lépe než Vy sama a odměna za jeho činnost nebude v poměru k majetku získanému ze SJM žádnou velkou zátěží. Něco takového snad ani radit nepotřebujete.
Zatím o rozvod žádat nechci, chci abychom si od sebe chvíli odpočinuli, tak bych odešla a nic si nevzala. Myslíte, že mám nechat udělat alespoň odborný odhad majetku než se odstěhuju? Mohlo by se stát, že si manžel přivede někoho nového a to bych potom už všechno dotahla do konce, ale abych měla něco v ruce. Navíc mi říkají lidé, že soudy na odchod ženy koukají mnohem hůře než na odchod muže od rodiny. Děti bychom měli ve střídavé péči, jinak se s manželem nedohodnu, nechat mi je nechce.
Jsem s manželem v rozvodovém řízení výchovu a výživu k dítěti již máme.Udělali jsme majetkoprávní vyrovnání dohodou to podepsal a je to notářsky ověřené.Udělala jsem to z důvodu,že v době trvání manželství,ale prokazatelně jsme spolu nežili si vzal úvěry ve výši200tis. u spořky.tři mu byli vypovězeny a mě bylo řečeno od spořky,že jsem evidována jako spoludlužník.á nechci za něj platit dluhy.Mám tři děti.Pomůže mi to vypořádání dohodou,kde jsou zapsány ty dluhy a v okamžiku právní moci rozvodu je jediným dlužníkem manžel,nebo po mě může i tak jít exekuce?
Maminka žije s otcem ve společné domácnosti. Společně vlastní družstevní byt. V poslední době (půl roku) si otec vzal několik půjček. Z těchto maminka neviděla ani korunu. Má obavy, že exekutoři zabaví i byt, ktrý společně vlastní, protože půjčky nebude z čeho splácet. Otec je v důchodu a maminka taky. Chtěla by se rozvés, ale obává se, že bude muset zaplatit jednak půjčky, které si vzal dosud, ale i ty, které si případně vezme později. Všechny peníze propije a prohraje v automatech. Prosím poraďte, jakým způsobem se má zachovat, aby nemusela platit, alespoň ty, které si vezme později. Rozhoduje datum, kdy podá žádost o rozvod, nebo datum, ke kterému nabude platnosti rozsudek o jejich rozvodu? A je nějaká šance, že by půjčky, které si vzal dosud a použil jen pro své potřeby platit nemusela? Mockrát děkuji za brzskou odpověď.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com