Kategorie: Občanské právo / Dědictví
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, chtěla bych poradit ohledně dědictví poloviny firmy. Mnžel zemřel v květnu 2008. Manžel s bratrem vlastnili truhlářskou firmu, manžel i bratr byli jednatelé firmy a každý vlastnil 50%. Firma je s.r.o. Můžu se já stát jednatelem firmy také? Může druhý jednatel bez mého vědomí navyšovat kontokorentní účty, brát zakázky, které jsou nerentabilní, atd. Manžel byl ve firmě zaměstnám, mohu se také já "sama zaměstnat" ve firmě? Dnes jsem dostala od účetní firmy "obvyklou cenu obchodního podílu zůstavitele", kterou účetní vypracovala pro notáře, a zde je zisk firmy vyčíslen do pěti tisíc Kč.
Děkuji za odpověď
Dobrý den,
byt 3+kk zdědily po smrti rodičů 2sestry,jedna v něm bydlí a druhá chce svoji polovinu prodat,ale nemůže se rozumě dohodnout se sestrou sestra s ní odmítá veškerou komunikaci,sestra ještě po ní chce právní cestou aby platila polovinu nájmu,protože neužívá celý byt jen jeden pokoj.Jak pokračovat dál?? Může se prodat jen polovina bytu,nebo je potřeba tenhle spor řešit soudní cestou????
Dobrý den,
mám dotaz. Žiju s partnerem ve společné domácnosti.Neměli jsme potřebu manželství, ale poslední dobou o tom uvažujeme.Má dvě nemovitosti a v případě jeho smrti, bych já neměla nárok nemovitosti užívat.Má tři děti z předešlých vztahů, se kterými není v žádném kontaktu,po stránce výživného na děti,je vše v pořádku,výživné platil řádně.Prosím Vás,v případě sňatku,mám jaký nárok, kdyby můj partner zemřel?
Děkuji za odpověď.
Barbora
Dobrý den.Zemřel mi manžel a zůstala jsem s třemi dětmi v domku,který jak jsem teď zjistila je psán na mojí tchýni.V domku mám 14.let trvalý pobyt.Brali jsme si půjčky,aby jsme domek dali dohromady a teď mi tu nic nepatří.Mám vůbec nějaké právo domek získat?Tchýně s námi nebydlí.Četla jsem něco o vydržení.Co to je?
děkuji za odpověď
Dobrý den,
to si děláte legraci, že jste až nyní zjistila, že je dům tchýně? To snad ne. Snad víte, jestli jste něco koupila nebo dostala.
Získat dům šanci nemáte - ledaže by Vám ho tchýně prodala nebo darovala. Vydržení zde použít nelze.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com