Smlouva o půjčce - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

smlouva o půjčce vs. směnka

MaM, 08.12.2011 09:49:09

Dobrý den, chci půjčit známému peníze cca 150000,-- na půl roku. Dohodli jsme se na, že sepíše nějakou smlouvu. Já nevím co je výhodnější z hlediska toho, kdo peníze půjčuje. Mám s ním sepsat smlouvu o půjčce nebo směnku? Co je výhoda? Mám obavy,abych nestáhl někde z internetu špatnou smlouvu a pak kdyby se něco stalo peněz nikdy nedočkám. Nebo lze do smlouvy o půjčce napsat dadatek, že se smlouvou byla sepsaná směnka, která po zaplacení se zruší? Lze to tak. Další otázka je, jestli doporučujete zda je výhodné smlouvu nechat potvrdit třeba na poště, lze to tam úředně potvrdit nebo není potřeba. Děkuji všem za informace.

Re: smlouva o půjčce vs. směnka

právní vrba, 08.12.2011 12:55:13

Smlouva o půjčce by měla obsahovat kdo komu půjčuje kolik, že dlužník částku přijal, že se zavazuje ji vrátit, do kdy ji má a jak vrátit a případně úroky. Může obsahovat i sankce pro případ prodlní.
Směnka je tzv. zajištění dluhu - je to bezvýhradné uznání dluhu a závazek uhradit přísl. částku oproti předložení směnky. Jaké má mít směnka náležitosti zkuste "vygůglit" anebo využijte služeb právníka.

právní vrba, 09.12.2011 13:35:55

Někde jsem vyčetl, že formulář směnky by mohli mít i ve specializovaných papírnictvích

právní vrba, 08.12.2011 12:56:46

Směnka ve smlouvě být zmíněna může, úřední ověření podpisů na smlouvě o půjčce (příp. i na směnce) je vhodné.

Smlouva o půjčce

Jana Plačková, 19.08.2008 21:22:37

Dobrý den, chci se zeptat jaké náležitosti má mít smlouva o půjčce peněz mých rodičů mě a mému manželovi.Musí být tato smlouva notářsky ověřena nebo stačí ověřit podpisy na matrice města?

Re: Smlouva o půjčce

Petr Petr, 19.08.2008 21:36:35

Ideální je, když si smlouvu o půjčce necháte sepsat přímo u notáře. Zde vás již zcela jistě i poradí.

Re: Smlouva o půjčce

Veronika Lancová, 30.10.2009 13:56:54

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jaké náležitosti má mít smlouva mezi mnou a kamaradkou ktere pujčuji penize a jestli to stačí mít ověřeno notářsky a jake doklady k tomu má kamarádka potrebuje.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »